Quantcast

Ахмед Юсеин напусна ДПС: Доган се е скрил в едни сараи като от друга планета

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2016 в 08:08 11302 15

Снимка Фейсбук на Ахмед Юсеин

Бившият депутат в три парламента Ахмед Юсеин напусна ДПС. Той е подал оставка в централата на партията, съобщи 24 родопи. Очаква се Ахмед Юсеин да се включи в партията на Лютви Местан, която ще бъде обявена официално през следващите дни. 

В емоционално обръщение на турски език, публикувано на личната му фейсбук и цитирано от clubz.bg, Юсеин пише:

„Ние сме потомци на велик род, не ни отива да продължаваме така. Не е ясно кой е ръководител на партията. Нейният основател или "многообичаният" в България, Европа и САЩ Пеевски, или пък назначените съпредседатели. Не знам остана ли такова нещо, наречено вътрешнопартийна демокрация?". В текста му се казва още: 

"Хората по цял свят с дни се приготвят да празнуват Нова година. Да е жив и здрав почетният председател и тази година ни покани. Тръгнах си по-рано по здравословни причини. Не мога да приема думите на председателя-учредител, че прочетената от трибуната на парламента декларация във връзка със сваления самолет е грешка, както и това, че няма да позволи българските турци да са пета колона на Анкара. Какво иска да каже? Че ние като страна член на НАТО трябва да обичаме страната, която нарушава въздушното пространство на балтийските държави и нашето откъм Черно море и откъсна Крим и територии от Украйна?

Боже мой, бях потресен от това изявление и от отношението му към лидера Местан.“

Ахмед Юсеин критикува остро съпартийците си за необяснимото забогатяване за сметка на избирателите.

„Такова лицемерие не ви отива, колеги. Членовете на парламентарната група на ДПС са шампиони по корупция и това може да се види от сметките им в КТБ, в български и швейцарски банки. Числата са шокиращи. Искам всички да са богати и щастливи. Но да поговорим ли за младите ни надежди? За изоставените бедни хора по селата?“

Юсеин си обяснява точно с тези проблеми загубените 7 общини от ДПС в Северна България. 

„Надявам се новоизбраният председател да не допуска да се превърне в "поредната салфетка". Никой в България не може да бъде собственик на българските турци. Не трябва да позволяваме такова нещо да се случи. Реалният председател се е скрил в едни сараи сякаш е на друга планета, а активистите му са като войници, не бива да допускаме такова нещо.“ 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2016 в 20:52

Фифо, не искаш ли Турция и Русия, получаваш Запада.

07.02 2016 в 20:48

Хомо, не искаш Русия - получаваш Турция. :)

Това ти е алтернативата, колкото и да се пениш.

07.02 2016 в 17:37

Браво за Ахмед Юсеин! Много точен.

07.02 2016 в 17:26

Мъка! Османската многонационална империя се ризпада вече второ столетие (както всъщност всички военни механични многонационални конгломерати) - примери много: СССР, Великобритания, Испания, Португалия, а за африканските и азиатските да не говорим! Предстоят преначертаване на граници, нови държави и върхушки. ТОВА всъщност кара въпросния Ахмед и останалите "български" политици с втори език -турски, да се пеняват така. Разпадът е болезнен, особено за паносманистката идея, която всъщност е повторение на панвизантийската. Жалко за погубените милиони съдби, особено на близкоизточните християни!!! Ще тежи на исляма много векове напред! ТОВА ги разпенва толкова - има толкова манастири в подножието на Азиатския Олимп, които чакат да бъдат преоткрити! И толкова много нови джамии в българските села, които чакат да бъдат изографисини с икони! Нали това коства доста слюноотделяне? Нали?

07.02 2016 в 15:50

най- гнусното за мен е че "новият" патриот от сараите е всъщност истинският вдъхновител на развързалата се патриотарска истерика около изучаването на българска история периода ХV-ХІХ в. Макар в проекто -плана на МОН за учебника за VІ кл. никъде да не се използва думата "османско владичество" нито " робство" , а "съжителство" да е в пояснителна позиция - отнаса се за "празници, и обичаи, жилища, облекло, храна" (вж. стр. 4)- то сили близки до сараите ЛЪЖЕХА НА ПОРАЗИЯ, ЧЕ НЯКОЙ ИСКА ДА ЗАМЕСТВА робство със съжителство. КОИ са тези сили- нека който има възможност да провери участието на медиите близки до Пеевски и сие дали не са в основата.

07.02 2016 в 15:47

Надявам се няква искреност да има в думите на тоз човек за който нямам мнение и го чувам сефте, за съжаление не моа си позволя да му повярвам щот мой да е поредния напускаш тоя бардак и в такъв случай късно се е сетил. Един ден всички е такива бивши послушници ше тряя си намерят полезно занимание (т.е. истинска работа), щот нито Путя ни R-джолан ше спонсорират двеста групички от по трима тарикати разчитащи единствено на "инф. агенции" от ранга на ПРЪЦ и ЦВИК. Натам са се запътили кат глеам, те и оттам идват - кражби на кокошки и нафта, черно тото на селски мачове, разреждане на ракия, цигари на бройка - е тоя бизнес ше им отива. А Бареков водещ на обедното радиошоу в Караджово, Пловдивско - не тряя да ги откъсваме от кОлтурните занимания ко ся

07.02 2016 в 13:04

Защо "български" политик пише на турски отворени писма ?

Защо е още на свобода, а не го съдят за държавна измяна ?

07.02 2016 в 12:14

Само дубликатът на Симо Сакса липсва за да е пълен цирка. :)

07.02 2016 в 11:20

Има ли още някой, който да се съмнява догановата ДС партия от фесове и продажни нашенски мекерета чий интереси обслужва, турците, съпартийци на КОЙ за пореден път посочиха ясно и категорично, че тази партия е продукт на КГБ - БКП - ДС и обслужва интересите на червената мафия и КОЙ каквото иска да казва.

07.02 2016 в 10:52

"Никой в България не може да бъде собственик на българските турци". Ахмед ни казва по заобиколен път, че само Турция може да е собственик на българските турци.