Дончева: ГЕРБ има свои хора в листите на други формации

OFFNews 04 март 2021 в 20:04 5960 0

Снимка facebook.com/Doncheva.Tatiana

Отчитам, че в тези избори е особено наложително да се осигури присъствието на парламентарни групи, които да не служат за патерица на ГЕРБ. Ще положа всички усилия това да не се случи, нито в нашата коалиция, нито във възможния парламент, заяви пред bTV лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

Приемете, че моето участие е кратковременно, коментира тя по повод включването й в листите на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

Аз ви казах какви са целите на моето участие: да няма от малките парламентарни групи патерица на Бойко Борисов и нашата коалиция да не излъчи група, която да се окаже в ситуацията на Бареков отпреди няколко парламента, когато Бареков вкара група. На първата седмица се оказа, че тя не е негова, каза Дончева.

Това не е само опасност за нашата коалиция, това е опасност за всички малки коалиции, това е стил на работа на ГЕРБ. И аз имам конкретна информация за листи, хора и региони, където на практика те са успели да подредят кандидатите на няколко от формациите. И да пуснат на терена няколко формации за отклоняване на вниманието, за разсейване на вниманието и за вкарване на хора, които са под техен контрол, твърди лидерът на Движение 21.

И даже формално да не принадлежат, това са хора, които ГЕРБ държи - било с компромати, било с пари, било с други механизми, за да осигурят на практика пробиване на тези формации, каза още Дончева.

Ако разгледате листите, ще видите, че има кандидатски формации, на които не можете да отделите лидера. Например нашата коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ е с номер 18 и е съседна с коалиция, която се състезава под номер 17 - тя се казва "Граждани на протеста". Те са съседни по номера. Струва ми се много подозрително това съседство. И там дори председателят на партията на Стефан Софиянски се беше пъхнал, коментира лидерът на Движение 21.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови