Quantcast

До края на месеца ще има нов шеф на НЗОК

Нели Чолашка Последна промяна на 18 февруари 2015 в 11:19 2808 1

Депутатите приеха правилата за избор на нов управител на Националната здравоосигурителна каса (НЗОК) и се очаква до следващия петък - 27 февруари, да има нов шеф.

Мандатът на сегашния управител д-р Румяна Тодорова (довършваше мандатите на серия от управители) изтече на 12 февруари тази година.

Правилата предвиждат парламентарните групи да внасят предложения за нов шеф на НЗОК да се правят до следващия вторник. В сряда ще има извънредна здравна комисия, на която ще бъдат изслушани кандидатите и от тях ще бъде избран един.

Оптимистичният вариант е новият управител да бъде гласуван в пленарна зала в четвъртък, а в петък решението да бъде обнародвано в "Държавен вестник", коментира председателят на здравната комисия ген. Стоян Тонев от ГЕРБ.

Фаворитите на ГЕРБ за нов управител на НЗОК са двама - директорът на Втора градска болница и бивш зам.-директор на Касата Глинка Комитов и на бившия директор на регионалната каса в Пловдив Иван Маджаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2015 в 12:07

Хахахахахахаха,моя приятел Глинка Комитов.Непоправим....бохем и любител на пурите от едно време,когато се учеше "История на БКП".Ех,спомени,спомени....