До 2 седмици ще е готова проверката на ВЕИ сектора

OFFNews 23 юни 2015 в 08:52 2416 1

До две седмици се очакват резултатите от проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция в енергийните предприятия от ВЕИ сектора. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред bTV. 

Тези резултати ще бъдат предоставени на Комисията за водно и енергийно регулиране, която пък от своя страна ще може да предприеме действия по компетентност, тъй като никой от изпълнителната власт няма правна възможност и ангажимент да взима решения, свързани с ценообразуването.

"Единствено КЕВР може да каже кога окончателно ще се знае дали ще се вдига цената на тока от 1 юли или не." Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред bTV тази сутрин. "Трябва да оставим регулаторът сам да вземе решение, както предвижда законът", допълни енергийният министър. 

Петкова е категорична, че правителството няма никакви ангажименти и цели по отношение на това да прави чадър върху определени кръгове.  "Доказателство са това са мерките, които предприехме, и проверките, които извършваме. Подобни спекулации не бива повече да се правят", отбеляза енергийният министър.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!