Отлагат поскъпването на тока със законодателни промени

Ивайло Анев 22 юни 2015 в 16:12 2619 5

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Зам.-председателят на парламента Димитър Главчев

Ще бъдат предложени законодателни промени, с които да бъде отложен във времето влизането на ценовия модел на електроенергията.

Това заяви зам.-председателят на парламента Димитър Главчев след среща с енергийния министър Теменужка Петкова и представители на партиите в парламента.

"В правата и задълженията на НС е да изслуша КЕВР. Затова предложихме това изслушване на всички ПГ. Постигнахме общо решение за провеждане на изслушване на Комисията в сряда, 24 юни, като първа точка в пленарна зала, както и да се разгледа проект за решение, представен от Комисията за наблюдение на КЕВР", посочи Главчев. На базата на този проект за решение ще бъдат предприети законови стъпки.

Той поясни, че Парламентарната комисия за наблюдение на КЕВР ще има извънредно заседание утре и ще излезе с доклад за проект за решение, което ще бъде разгледано в пленарна зала в сряда.

"В рамките на изслушването ще може да чуем какво точно са имали предвид комисарите, когато предлагат ценовия модел от 1 юли. След това с проекта за решение ще имаме възможност да им предоставим възможностите за реакции така, че това, което предлагат да е възможно най-благоприятното за всички български граждани, както и за бизнеса", заяви зам.-председателя на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови