Отлагат поскъпването на тока със законодателни промени

Ивайло Анев Последна промяна на 22 юни 2015 в 16:12 2233 5

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Зам.-председателят на парламента Димитър Главчев

Ще бъдат предложени законодателни промени, с които да бъде отложен във времето влизането на ценовия модел на електроенергията.

Това заяви зам.-председателят на парламента Димитър Главчев след среща с енергийния министър Теменужка Петкова и представители на партиите в парламента.

"В правата и задълженията на НС е да изслуша КЕВР. Затова предложихме това изслушване на всички ПГ. Постигнахме общо решение за провеждане на изслушване на Комисията в сряда, 24 юни, като първа точка в пленарна зала, както и да се разгледа проект за решение, представен от Комисията за наблюдение на КЕВР", посочи Главчев. На базата на този проект за решение ще бъдат предприети законови стъпки.

Той поясни, че Парламентарната комисия за наблюдение на КЕВР ще има извънредно заседание утре и ще излезе с доклад за проект за решение, което ще бъде разгледано в пленарна зала в сряда.

"В рамките на изслушването ще може да чуем какво точно са имали предвид комисарите, когато предлагат ценовия модел от 1 юли. След това с проекта за решение ще имаме възможност да им предоставим възможностите за реакции така, че това, което предлагат да е възможно най-благоприятното за всички български граждани, както и за бизнеса", заяви зам.-председателя на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.06 2015 в 22:13

Ами реви, че ти е ниска заплатата, не че е скъп тока.

Логиката е наука за формално-валидните умозаключения. Днес тя се изгражда най-често или като теория за логическата истина, или като теория за логическата импликация, за да се изследва кога една теза (извод, заключение) следва логически от дадени хипотези (предпоставки).

Разбра ли сега?

22.06 2015 в 22:04

комат ми да вземем да те накараме да поживееш със средната РЗ за страната бе чукундур.
Ма била най-ниска цена, а колко % от доходите си дава българина за битова енергия?
Ша та еба в ебалника тъп. Китайската ризка няма зда те направи орЕгинален. Не го ли разбра?
И предварителбно - не ми се отваряй с цената на горивата, че няма друга държава с толкова еко-мобили!
Даже 40 годишните лади и те са еко-газифицирани. А газта е 0,96лв. 2,45 пъти по-ниска от тази на бензина и дизела.

22.06 2015 в 21:51

Най-ниската цена в цяла Европа плащат и пак нещастни, пфууу.
Да вземат да ви го подаряват най-накрая

22.06 2015 в 21:21

Цената на тока дори трябва да се намали, защото РЕАЛНАТА стойностост на произведениата от АЕЦ електроенергия пада.

Сегашната цена на тока е ИЗКУСТВЕНО ЗАВИШЕНА поради включването в микса на ЧАСТНИТЕ ЕНЕРГОПРОИЗВОДИТЕЛИ на т.нар. ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ, която е много скъпа, и на скъпия ток от въглища.

Цената на електроенергията от АЕЦ е НАЙ-НИСКА, точно затова ДЕМОНОКРАТИТЕ искат да закрият ДЪРЖАВНАТА ядрена енергетика, за да печелят от ЧАСТИНТЕ си вятърни и фотосоларни паркове, и от частните ТЕЦ и ВЕЦ.

22.06 2015 в 18:36

Забравете тези номера. Отлагането не е решение. Цените на тока и горивата трябва да падат! Иначе падат правителства.
Има само един начин това да стане и той е ПРЕМАХВАНЕ НА ПОСРЕДНИЦИТЕ. Договорите на НЕК с всички доставчици и посредници, трябва да се преразгледат от независим одитор, сметна палата, данъчни,прокуратурата и съд!
Отлагането на лечението е само отлагане на смъртта за болния. НЕК и цялата енергийна система е рак в тялото на България.Болния е българския народ и българската икономика.
ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ трябва да бъде размазана.
Тогава ще видите за какви реални цени на тока ще си говорим.
Сега....отлагаме.??Какво отлагаме, защо отлагаме?
Въпросът е : ЗАЩО СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ на тока КОГАТО ПОТРЕБЛЕНИЕТО ПАДА, ЦЕНИТЕ НА СУРОВИНИТЕ И ГОРИВАТА ПАДАТ, СТРАНАТА Е В ДЕФЛАЦИЯ...??? - Нечии комисионни трябва да бъдат гарантирани. Това е отговорът.