Днес БСП наказва Паргов - лидерът на Столетницата в София

OFFNews 19 февруари 2022 в 09:06 1696 0

В 17 часа изтича срокът, в който окончателно членовете на Националния съвет на БСП трябва да решат дали да отнемат за една година на лидера на софийската организация Калоян Паргов правото да заема партийни длъжности, да членува в органите на партията и да се кандидатира за тях в срок от една година.

Макар срокът да изтича днес, БСП съобщи още вчера, че Националният съвет е събралнеобходимия брой гласове - повече от 50% + 1, за налагането на наказанието.

До решението се стигна след като група социалисти на БСП-София изпратиха писмо с искането Паргов да бъде наказан заради участието на групата на БСП в СОС за скандалната сделка за осветлението на столицата, която беше разкрита от „Спаси София“, участието им в избора на председател на общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижиране на дейността на градската организация и факта, че градският съвет на БСП-София не е заседавал редовно и е вземал решенията еднолично.

Самият Паргов обаче е на мнение, че някой внася интриги и разделение в БСП, а градският съвет на БСП публикува своя позиция с опровержение на твърдението за подписка за неговото наказание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша