Дянков: Докато се построят магистралите, хората ще си отидат от България

OFFNews 04 декември 2017 в 09:38 13840 3

България е в почти библейски цикъл - там се казва за 7 лоши години, последвани от 7 добри. Е, ние сме в началото на един цикъл от 7 добри години. Но трябва да го използваме. 

Това заяви бившият фенансов министър Симеон Дянков по Нова тв. Той коментира и темата с "царските имоти": 

Тези имоти не са царски, те са на държавата, но царското семейство по някакъв начин претендира за тях. 
Няколко правителства и министри дълго време работихме, за да се озоват в държавата. Ще е смешно и глупаво, за да се танцува със саби веднъж, да се мисли тези имоти да стигнат в недържавни ръце, заяви Дянков. 

В бюджет 2018 са предвидени допълнителни 400 млн. лв. в сравнение с миналата година. Всяка година продължават да се наливат пари и някак си системата ги усвоява, но здравеопазването не се подобрява, каза още Дянков. 

София и Пловдив дърпат работници от цялата страна. Но не съм оптимист за политиките за Северна България плюс области като Смолян и Кърджали. 

Аз препоръчвам да се гледат статистиките откъде излизат хората. Разград е областта, откъдето за третото тримесечие на годината най-много хора заминават от България. Нататък следват Враца, Видин, моят град - Ловеч. Като се стигне до един етап, в който няма да има достатъчно хора, каквото и да правиш тогава, каквито и магистрали да строиш, няма значение, обясни Дянков.

По думите му в Северна България икономиката липсва. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

3

безпартийна

04.12 2017 в 18:16

Дянков може да е всякакъв, но в случая има абсолютно право. Не може цяла България да се премести в София, Пловдив и Бургас, свързани с магистрала. Докато построят Хемус, в Ловеч няма да остане млад човек. Това не може да е смислена държавна политика.
Между другото, някой знае ли какво се случва с Тони Филипов, д-р (Стойко Тонев) и защо втора седмица липсват "Из Делниците на един луд"? Няма ги тук, няма ги и в Редута.бг

8740

1

Косьо Генчев

04.12 2017 в 11:26

Аз наистина не разбирам, как може омазани до ушите в екскременти и тотално провалили се лица, да имат наглостта да се изказват по значими теми! А може би не разбирам, защото съм от онези 80% дебили?! Кой, КОЙ да ми каже?!