Десислава Атанасова: Да, аз съм жената, на която Гешев се обади. Нашите отношения са институционални

Разговорът ви изглежда личен ли - попита шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС, ние за рецепти за готвене не сме си говорили

OFFNews 18 май 2023 в 08:24 14329 11

Десислава Атанасова

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Десислава Атанасова

Да, аз съм жената, на която господин Гешев се обади - призна председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред bTV, дори преди да бъде попитана тя ли е жената политик, която главният прокурор счита за приятел, по собствените му думи.

В понеделник - когато главният прокурор скъса демонстративно неподписаната си оставка - Иван Гешев заяви пред медиите, че след като чул как номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел му иска оставката в ефир, се обадил на един политик - жена, който "считах за приятел" и попитал. Тя, по думите му, му отговорила: "Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел), от нея го чух за пръв път". Тогава на Гешев му станало ясно, че това са го знаели много тесен кръг хора - "лицето Бойко Методиев Борисов и още един-двама. Той се учуди и от позицията на ДПС и я определи като "предателство".

В понеделник Атанасова отрече да става въпрос за нея, нещо, което днес потвърди, но отрече двамата да са приятели.

Тогава каза:

"Много жени политици има в ГЕРБ. За разлика от други партии, жените получават шанс за кариера. Доколкото ми е известно, той не е споменавал име."

А днес:

"Нашите отношения са институционални, не само с главния прокурор, но и с всички останали ръководители на органи на държавна власт. Като ръководител на най-голямата парламентарна група, е съвсем естествено да имам комуникация", заяви Атанасова, която познавала Гешев повече от 10 години като член на правната комисия в Народното събрание от 2009 г. 

"Господин Гешев, както и много други хора, ми имат телефона. Нашите отношения са институционални и служебни - подчерта Атанасова. - Попитайте господин Гешев защо има подобно възприятие към мен (като за приятел - бел. ред.), защото не аз съм му звъннала, а той на мен."

Тъй като водещият продължи да настоява с въпроси дали двамата са приятели, Атанасова на свой ред го попита:

"Разговорът ви изглежда личен ли? Ние за рецепти за готвене не сме си говорили".

Все пак тя отбеляза, че "не ми се струва нормално да се обади на председател на парламентарна група" и пренасочи въпросите към него с: "Питайте господин Гешев защо се обажда на мен".

"Ако главният прокурор, магистрат не си дава сметка, че хора могат да бъдат записвани, без да има наказателно преследване срещу тях, това повдига много, много въпроси - предупреди Атанасова и напомни, че единствено при такова може да се разреши използване на специално разузнавателно средство, каквото е законното подслушване. - Срещу мен няма повод да бъда обект на наказателно преследване. Ако някой си прави записи просто ей така, чували сме какви ли не, това докога ще продължи?"

От своя страна, вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти, че не се страхува от главния прокурор, който „като говори, само за мен говори“.
„Той си мисли, че ме страхува, ами не ме страхува. Аз толкова години съм бил главен секретар, не се страхувам толкова лесно“, каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8959

11

Станчо Панса

18.05 2023 в 15:38

Ахааа, ясно. Да, Главният прокурор е от Прокуратурата. А от коя институция е Деса?

17439

10

мнение от IP

18.05 2023 в 14:47

Както казва Томислав Дончев за изтеклия запис с Борисов "Не мога нито да потвърдя, нито да отрека". Борисов пък казва:" Аз нямам къща в Барселона." Никой не твърди, че ТОЙ има. Горанов пък казваше, че ако Божков му е носил пари в МС, камерите щели да засекат.... и т.н..........Така си общува ГЕРБ с обществото. Но краката на лъжата са къси и един ден всичко ще излезе наяве.

14469

9

случайно прочетох

18.05 2023 в 14:39

"Ние за рецепти за готвене не сме си говорили".....
Тая, като я гледам, само супа от татул ще може да сготви. Може и без татул.

-1650

8

ob1

18.05 2023 в 14:17

Да, ве, ГРОБ-ар, Деса не лъже, само спестява истини...

200

7

Koci Don

18.05 2023 в 13:20

ob1, къде в статията която си дал Деси Атанасова казва, че не е тя жената на която Гешев се обажда, освен от заглавието сложено от парламентарния репортер видим симпатизант на ППДБ ?
"Много жени политици има в ГЕРБ. За разлика от други партии, жените получават шанс за кариера. Доколкото ми е известно, той не е споменавал име."
От тези думи се разбира, че може да е тя, може и да не е тя

1017

6

IvoIvo

18.05 2023 в 11:10

Оф, аман от турски сериали!

1015

5

jvader

18.05 2023 в 10:49

Мале! Мале! Срам, та чак позор! Само си представете как изглажда това отвън...

17439

4

мнение от IP

18.05 2023 в 10:35

Като излезе Гешев и каза, че си е записал 150 разговора и хоп, От "Доколкото ми е известно, той не е споменавал име." до "ами аз бях...". И това е председателят на най-голямата парламентарна група. Какви са тези на власт, бе!! Егати държавата! Прокурори се страхуват да не се убият един друг, парламентаристи лъжат безогледно....

-1650

3

ob1

18.05 2023 в 09:50

Десислава Атанасова отрича да е говорила с Гешев - https://offnews.bg/politika/desislava-atanasova-otricha-da-e-govorila-s-geshev-800995.html

Десислава Атанасова: Да, аз съм жената, на която Гешев се обади - от тая статия

Същата лъжлива мърша като тиквата. Няма ли поне един в тая партия или ОПГ, който да не лъже още с отварянето на очите си сутрин? сашке, мецни нещо? Ще защитиш ли макаците или вече даже и бездарните тролове се отчаяхте?

2099

2

Mateevk

18.05 2023 в 09:02

Наистина интересно! Аз очаквах на мен да се обади! Защо на нея?
 
X

Да помогнем на украинските деца!