Десислава Атанасова отрича да е говорила с Гешев

Йорданка Веселинова 15 май 2023 в 13:33 7192 0

Десислава Атанасова и Мария Габриел

Снимка БГНЕС/МАРИН КАРАВЕЛОВ

Десислава Атанасова и Мария Габриел по време на срещата с парламентарната група на ГЕРБ, когато Габриел поиска оставката на Гешев

"Много жени политици има в ГЕРБ. За разлика от други партии, жените получават шанс за кариера. Доколкото ми е известно, той не е споменавал име."

Това заяви пред журналисти в парламента председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод твърденията на главния прокурор Иван Гешев.

Тази сутрин той разказа, че след като в четвъртък номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел поиска оставката му, той се е обадил на един политик, който "считал за приятел" - политик жена. Тя му е казала: "Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел), от нея го чух за пръв път". Тогава на Гешев му станало ясно, че това са го знаели много тесен кръг хора - "лицето Бойко Методиев Борисов и още един-двама". 

В четвъртък, когато Мария Габриел заяви, че първата задача на правосъдния министър в нейния кабинет ще бъде да внесе във ВСС искане за предсрочното му освобождаване заради уронване на престижа на съдебната власт, се проведе среща между Габриел и парламентарната група на ГЕРБ-СДС. До Габриел седеше само Десислава Атанасова, която отговаря на профила, зададен от Гешев - "политик жена".

Коментар дойде и от зам.-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев, който отговори на въпроса дали Гешев говори за Атанасова, така:

"Светът е пълен със загадки."

Стопкадър/Реакцията на Десислава Атанасова, когато Габриел споменава предсрочното освобождаване на Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки