Депутатите с над 2100 неизвинени отсъствия за 10 месеца работа

OFFNews 29 март 2014 в 13:06 2461 1

Депутатите с над 2100 неизвинени отсъствия за 10 месеца работа

2166 неизвинени отсъствия са направили депутатите за по-малко от 10 месеца работа, съобщи bTV.

Най-много отсъствия имат депутатите от ГЕРБ, които бойкотираха заседанията на парламента близо месец. Представителите на партията имат общо 1619 неизвинени отсъствия.

След тях се нареждат депутатите от „Атака“, които имат 197 неизвинени отсъствия.

Следват ДПС със 156 и БСП със 119 неизвинени отсъствия. В класацията са успели да влязат и отцепилите се четирима независими депутати, които са направили до момента 75 неизвинени отсъствия.

Най-отсъствалият депутат в Народното събрание е Делян Пеевски, който не се е явявал на работа повече от 100 пъти.

Въпреки данните от регистрите на парламента, депутатите от всички парламентарни групи са категорични, че са стриктни и не бягат от работа.

ГЕРБ избяга от работа за месеци. Това е много укоримо, защото депутатът е избран, за да ходи на работа, категоричен е Павел Шопов от „Атака“.

„Когато човек е на работа, редно е да си е на работното място и да произвежда някакъв продукт. Онзи период – това беше политическо решение да не се дава кворум“, посочи Вежди Рашидов по повод отсъствието на ГЕРБ.

Когато отсъстват, депутатите не получават заплащането си за съответния ден. Ако депутатът отсъства от три поредни или общо пет заседания на парламента, се удържат две трети от заплатата му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови