Депутатите на ДСБ се объркали при гласуването за чужбина

Владимир Йончев 22 април 2016 в 20:20 9158 12

Радан Кънев

Снимка БГНЕС

Радан Кънев

Депутатите ни се объркаха и без да са искали гласуваха за орязването на секциите в чужбина, каза пред OFFNews лидерът на ДСБ Радан Кънев.

В момента на гласуването не бях в парламента. Когато отидох ги заварих да спорят за какво точно са гласували, разказа той.

Първоначалното предложение беше в страните от ЕС да има секции и извън посолствата и консулствата. Спорът беше дали към ЕС трябва да се добави и Северна Америка. После в продължение на един час спорехме дали трябва да се добави и Турция. При гласуването нашите депутати са си мислили, че гласуват предложението на вносителя, а не редакцията на Патриотичния фронт, която предвиждаше ограничения дори в Европа, обясни Кънев.

Първият път от РБ "за" ограничението на българите зад граница бяха само депутати от ДСБ - Борис Станимиров, Валентин Павлов, Вили Лилков и Станислав Иванов. При прегласуването към тях се присъединяват още трима реформатори - зам.-председателят на парламента Иван Иванов, който е от гражданска квота, както и депутатите от СДС Костадин Марков и Румен Христов.

Преди малко приключи заседанието на ДСБ, на което партията мислеше как може да се излезе от ситуацията.

ДСБ ще предложи на колегите си от РБ и останалите парламентарни групи , изготвянето на нов законопроект, детайлно уреждащ избирателните права на българите зад граница. Той ще трябва да уреди най-малко създаването на избирателни райони извън страната, възможността за свободно създаване на секции и изрично да урегулира освобождаването на българите в чужбина от „задължително” гласуване.

Говорих с ГЕРБ на най-високо ниво глупостите, които натвориха около гласуването на българите в чужбина да отпаднат.

Имаме нишан, че ще има отделен избирателен район за чужбина - още не се знае един или два, че секциите в ЕС ще се върнат и че няма да има наказание за негласувалите българи от чужбина. По темата за задължителното гласуване обаче ГЕРБ остава на позицията на Патриотичния фронт, каза Кънев.

Дали това, което си говорехме, ще се случи, обаче не знам. Не съм сигурен доколко Бойко Борисов вече контролира парламентарната група на ГЕРБ, коментира Радан Кънев.

Сблъсъкът между Борисов и Цветанов вече е явен. Най-после и колегите от ДБГ започнаха да разбират, че това каскадно отстраняване на Реформаторския блок от властта е планът на Цветанов, по който той работи от месеци. Тогава колегите от РБ много се радваха, че аз отнасям шамарите, но сега видяха, че те са на ред и почнаха да се замислят, каза лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

13

Тези поне признават, че са сгафили.

Ами останалите? Там всичко е ОК..

8359

12

ОФчар

23.04 2016 в 11:05

Как ще бъдат наказани? Всеки си плаща грешките!

77927

7

El Commandante

22.04 2016 в 22:26

'Когато отидох ги заварих да спорят за какво точно са гласували, разказа той."

AАХХАХАХАХАХАХХАХАХА ненененене.....не 120, ШЕЙСЕ от тия идиоти са много!

13859

5

Daering

22.04 2016 в 21:08

- Стават грешки, сори! - казал конят и слязъл от Дон Кихот.

Та и тяхната така...

63994

4

Red or Dead

22.04 2016 в 21:04

Нова тирада от памфлетите...“Радини вълнения“....


Радке, мълчанието е....злато, но ти не си алчна изобщо.....ДА ЛИ!!:)))
 
X

Да помогнем на украинските деца!