Депутати от Възраждане ще подкрепят правителството, твърди напуснал ИТН

OFFNews 18 юни 2022 в 10:34 9373 2

Светлин Стоянов

Снимка БТА архив

Слуховете за падането на правителството са силно преувеличени, смята Стоянов

Очаквам още депутати да напуснат парламентарната група на "Има такъв народ". , обяви независимият вече народен представител Светлин Стоянов. 

"Аз знам какво става в тази група по всяко едно време. Знам, че госпожа Митева е казала, че гласуването за оставката на Никола Минчев е било много груба грешка и не е трябвало да се прави. Знам, че Каримански е казал да гласуват "въздържал се" по време на вота на недоверие, за да не се закрият като партия, но са го убедили, че ще се гласува против правителството. Много интересни противоречия се случват - аз съм обявен за предател, а Кирил Симеонов го обявиха за приятел. Опитват се да върнат Иво Атанасов на два пъти. Как могат да върнат предател в техните редици? Така че наистина - безуспешни са опитите за опазване целостта на тази група.", каза Стоянов по БНТ. 

По думите му подобни процеси текат и в други парламентарни групи като тази на "Възраждане". Затова той очаква да има и други народни представители, които да гласуват против вота на недоверие въпреки решението за подкрепа от страна на своите парламентарни групи.

Слуховете за падането на правителството са силно преувеличени, смята Стоянов.

Той допълни, че се е чувствал измамен през последните два месеца в групата на "Има такъв народ", защото всички изводи сочели, че се оформя коалиция между ДПС, ГЕРБ, Възраждане и ИТН. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови