Депутати от Възраждане със зелени сертификати, срещу които протестират

Чорбанов от ИТН: "Искам да видя кой и как ще ме спре". Две седмици ще се обсъжда как да не пускат в НС избранници без сертификат

OFFNews 09 януари 2022 в 13:45 12404 29

Депутати от парламентарната група на “Възраждане”, които са против зелените сертификати и ще протестират срещу тях, притежават такива документи, показа разследване на бТВ. 

Секретарят на партията Николай Дренчев директно заявява, че не би препоръчал на никого да се ваксинира, и добавя: “както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам”. Оказва се обаче, че Дренчев е ваксиниран на 19 август с еднодозовата ваксина на “Янсен”. Преди да бъде разкрит, Дренчев дори определя ваксините като “чудовищен социално-икономически експеримент”.

Депутатът Иво Русчев също е ваксиниран - преди осем месеца. Стоян Таслаков също признава, че е ваксиниран. Направил това под “натиска” на семейството - за да предпази 94-годишния си дядо. В групата има още един ваксиниран - Даниел Петров, . Той също се ваксинирал с “Янсен”.

И четиримата ваксинирани депутати твърдят, че не използват зеления си сертификат. Освен тях в групата има двама преболедували депутати и един, който в момента е под карантина. 

Депутатът от "Има такъв народ" Андрей Чорбанов пък обяви пред Нова тв, че няма да покаже зеления си сертификат за достъп до Народното събрание, въпреки взетото решение документът да е вход за парламента от 24 януари. 

"Искам да видя как и от кого ще бъда спрян. Разглеждането на темата за зеления сертификат за парламента не беше свързано със законността. Според правилника на НС всеки депутат трябва да присъства на заседанията и никой не може да го ограничи", заяви Чорбанов. 

След влизането в сила на зеления сертификат за парламента – идването на работа на депутатите става въпрос на личен избор, каза пък председателят на комисията по здравеопазване в Народното събрание доц.. Антон Тонев от „Продължаваме промяната“. Той уточни уточни, че през следващите две седмици ще бъде дискутиран въпросът кой може да спре народните представители да влязат в парламента. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1859

30

Ronik

12.01 2022 в 11:17

в ковид отделение няма парно или каквото и да е отопление. Колко пари трябва за това? Не ми отговаряй, риторично е! Гугълни го ако не знаеш какво е.

1600

28

HolyDiver

10.01 2022 в 10:53

@Ronik ти повдигна темата за лошата здравна система не аз - ти ревеш че сме зле аз ти изтъквам защо сме зле
Докато в Германия средностатистическия гражданин плаща 2000 EUR осигуровки тук масово се осигуряваме на минимална което е десетки пъти по малко от колкото в развитите страни. Нормално е всичко да е зле - пенсии, здраве, майчинство, пътища...
"Искаме промяна ама ако може някой друг да я направи и нас да не ни засяга финансово" - е мотото на българина последните 32г

И да ще спрем спора до тук. Явно форумните учени и лекари знаят повече - те знаят къде и как мутира вируса. Всички с образование и специализация отдали живота си на изследването на вируси и техните мутации нищо не знаят сравнени с господин @yoghurt.

1331

27

ваксиниран

10.01 2022 в 10:49

Овчари се събрали микробиология да нищят!

1859

26

Ronik

10.01 2022 в 10:45

нищо не си засегнал, ти си ревящия като ученичка. "еми няма пари" звучи като оправдание на тиквата. гербераст ли си? Щото определено говориш небивалици като такъв.

11300

24

yoghurt

10.01 2022 в 02:09

Ами не, вирусът мутира тъкмо във ваксинираните. Напомням, че антителата на последните са еднакви, докато преболедувалите имат уникален отпечатък на имунната си защита, подобно на пръстовите отпечатъци... Е, кое е по-лесно да “хакнеш”, един цял квартал къщи с еднакви ключалки, или тези къщи, които си имат уникални ключалки? Отговори си сам ( :

1600

23

HolyDiver

10.01 2022 в 00:54

Ronik Сега какво засегнах болна тема ли?
Говориш ми за куца здравна система - ами няма пари!
Почвай да наливаш милиони в нея и ще има за всички.
И да "лекари" като мангъров може и да оспорват твърдението че вирусът мутира предимно в неваксинирани, за това пък тея лекари ги виждаме как горят като фишеци после по телевизията и се мъчат да станат депутати.

Видяхме ги всички антиваксъри какви са смешни, как продават майките си за депутатско мество а после обръщат листа и се ваксинират

1859

22

Ronik

10.01 2022 в 00:22

Пич, всички лекари? Хайде да си извадиш главата от земята за малко? Няма такова нещо, щом имаш симптоми значи вирусът се е репликираше достатъчно, за да пребори защитата на организма ти и се разпространява извън теб, разбирай - заразяваш. Топ о тогава, понеже имаш сертификат, заразяваш повече от всички други.

Това на колко се осигуряваш може да има значение по темата само на някой отчаян хипохондрик, на който неваксинираните са му единствения проблем независимо, че страни с 80-90% ваксинирани се затварят за пореден път , чакащи поредната доза бустер. Аре в кофата, а?

1331

21

ваксиниран

10.01 2022 в 00:20

Пълни овчари.