Деница Симеонова и Йордан Терзийски се срещнаха с посланика и с българската общност в САЩ

OFFNews 30 януари 2024 в 14:58 1187 0

Снимка

Йордан Терзийскси и Деница Симеонова на среща с българската общност във Вашнингтон

Депутатите Деница Симеонова и Йордан Терзийски проведоха среща с българската общност във Вашингтон, на която обсъдиха предизвикателствата пред българите в чужбина и в частност тези на българската диаспора в САЩ.

Коментирани са и възможностите за облекчаване на процедурата за издаване и получаване на електронен подпис в чужбина и олекотяването на процедурите за издаване на български визи за чужденци, женени за българи.

Обмениха се идеи и позитивни практики за насърчаване на предприемачеството, за развиване на имиджа на България извън страната и за борбата с корупцията. Срещата се осъществи в Посолството на Република България във Вашингтон, като по-рано през деня народните представители се срещнаха и с посланика на България в САЩ Н.Пр. Георги Панайотов.

Депутатите от “Продължаваме Промяната” посетиха и едно от двете български училища в района - “Христо Ботев”.

Йордан Терзийски и Деница Симеонова направиха дарение от книги и учебници, свързани с българката история и парламентаризъм. Ръководството, учителите и родителите запознаха народните представители с дейността на училището и споделиха предизвикателствата пред тях, като се договориха взаимно да си сътрудничат при решаването им.

Деница Симеонова и Йордан Терзийски ще вземат участие в традиционната Молитвена закуска във Вашингтон. На нея се срещат политически лидери и общественици от цял свят. Закуската има редица съпътстващи събития, като Форума по сигурността, на който ще бъде обсъдено влиянието на Русия и Китай в Европа. Предстоят срещи на Терзийски и Симеонова с конгресмените Джо Уилсън и Брад Шнайдер - съпредседатели на групата за приятелство с България в Конгреса на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика