Демерджиев: Държавата ще поеме Златния гьол и вече няма да се изливат милиони в джобовете на хора с прякори

OFFNews 12 януари 2023 в 11:10 2017 1

вътрешният министър

Снимка МВР

Вътрешният министър Иван Демерджиев

Държавата ще поеме контрола върху "Златния гьол" и милионите, които се изливат от този гьол в джобовете на хората с прякори, вече няма да се изливат там. 

Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, който инспектира работата на гранично контролно-пропускателния пункт "Капитан Андреево". Той обясни, че е на мястото, защото президентът е връчил задача още при създаването на предишните два служебния кабинета да се поеме контрол на границата от държавата. 

Според Демерджиев е странно, че предишният кабинети не са се справили със задачата, защото основите са били положени при първите служебни правителства. 

"Няма да се изливат повече, а ще останат в българската държава. Странно е защо не успяха да се справят в предходния кабинет с тази задача при положение, че основите бяха поставени при първите две служебни правителства", допълни Демерджиев.

"НАП констатира редица нарушения тук, а в МВР няма нито една преписка. Всичко ще бъде разследвано, а виновните ще бъдат установени и наказани. Ще се разследва цялостния начин на работа", заяви още той. На въпрос защо МВР не е започнало работа по данъчните престъпления, които са от преди две години, Демерджиев каза, че няма дори образувани преписки и сега започва работата. 

По думите му втората задача е да се развие пунктът, за да може да поеме огромния обем трафик, който се увеличава всяка година. "Трябва да се пусне трета лаборатория, която са обработва товарите, идващи от Турция. Тя ще се управлява от държавата", добави вътрешният министър.

Министърът се опита да прекъсне брифинга след въпрос за мигрантския натиск и го определи като "несериозен". "Военните ремонтираха най-тежко засегнатите участъци. Тази ограда, която толкова живо Ви интересува, се преодолява за минута. Така че дали по нея има, или няма дупки, не помага, а ни помага техниката", категоричен е Демерджиев. 

Опитите за влизане незаконно са под 200 на ден.  Според него това не се дължи на студеното време, а на предприетите действия от МВР. Иван Демерджиев поясни, че ще се пусне жп линия по отсечката Одрин-Ямбол, както и по отсечката от магистрала "Марица" до Лесово.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!