Делян Добрев за сметките за ток: Замириса ни на глоби

OFFNews Последна промяна на 27 януари 2015 в 08:11 2295 11

Делян Добрев за сметките за ток: Замириса ни на глоби

Замириса ни на глоби. Явно е, че с добро не става. Глобите са толкова високи, че действат превантивно.

Така председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев коментира пред Нова телевизия случая със завишените сметки за ток във Варна, при който 67 хил. души получиха две фактури за ток.

Днес комисията ще проведе извънредно заседание, на което ще бъдат изслушани представители на трите електроразпределителни дружества.

Глобата, която грози дружеството при установено нарушение, е от 20 хил. до 1 млн. лв. 

Добрев все пак уточни, че глобата не се налага от парламента, а от ДКЕВР и ако регулаторът установи, че има нарушения, ще наложи глоба. Той обясни, че в случая с Енерго-про дружеството формално е спазило нормативната уредба, но е нарушило собствените си общи условия, според които сметката трябва да бъде изпратена до клиентите до осмо число на месеца. Това обаче не се е случило. 

Добрев каза още, че едва ли причината е само небрежност:

"Съмняваме се, че основното е небрежност. Как успяха двете останали ЕРП да се справят? Силно е да се твърди, че е умисъл. Може би е и безхаберие, но не мисля, че е заговор", каза той.

Добрев заяви, че на заседанието на комисията ще бъдат извикани представители на електроразпределителните дружества, от които депутатите очакват да получат информация за фактурирането на потребителите през зимните месеци. 

ДКЕВР са пуснали заповед за проверка на трите енергодружества. От регулатора са изискали графиците, по които е правено отчитането. Вероятна причина за получаването на две фактури е липса на инкасатори или лошо управление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2015 в 14:39

мясо-рубката...
салами... за кучета... по 2,99лв/кг
:)))))))))


мое ли си толкоз проЗД да не "различаваш" ментаците от оригиналитета?!
Но няма лошо, лай на воля. ;)

27.01 2015 в 13:38

Щом и сега само срещу скромни глоби и трите си позволяват да надуват сметки с по 20-30-50лв каква е гаранцията че сметките са коректни изобщо?? Какво им пречи да надуват неусетно всеки месец сметките на хората с потребление над 5лв. с по 3-4 лева!?! Проста сметка сочи, че това всеки месец са бонуси от по 18-20 милиона както преди време и мтел се бяха научили да правят!? Докато съществува риск, съществува и причина и глобата няма да реши абсолютно нищо - какво са бонус приходи от над 30 милиона срещу 20 000лв до милион лв. глоба макс????? Нищо! Само ни се подиграват вижда се, че и гербадиите и комунистите са замесени, та нали те инвестираха в зелена енергия и приеха закон задължително да им се плаща.

27.01 2015 в 11:51

На председателя на парламентарна комисия не му е работа да говори за глоби. За това си има изпълнителна власт. Депутатите не управляват, трябва да си го набият в дървените глави. Вземането на комисионни е друга работа.

27.01 2015 в 10:05

Абе боклук комунистически кънчо #кой управляваше 2004-а година когато дойдоха ЕРП-тата? А царят и Станишев май? И разбира се коалиция с ДПС

ГЕРБ дойдоха 2009-а тъпако

27.01 2015 в 09:57

Кънчо, с вашите 4 процента подкрепа ли ще разбиете масите ве, говедо нещастно?! С оези пикливи контри, дето заработваха пица и лимонада под бялата маса ли ни плашиш ве, урод продажен ?
Нали се сещаш, как 97 г. ви гонихме като пилци в парламента? Да не мислиш, че този път ще е различно?!
Ще се молите за танкове, ще получите павета !!!

27.01 2015 в 09:49

Тази схема с януарските сметки за ток се повтаря почти десет години вече. Не е ли време, вместо да миришете, да действате?

27.01 2015 в 09:33

#03 тая диверсия най-вероятно се организира с редови служители и шефчета на отдели. Не вярвам големите шефчета нарочно да го правят, щото знаят че им откъснат топките ако сгафят. Ама малко забавяния покрай Коледа, неволни грешки, ремонт на сървера, отпуски и т.н. И хоп забавихме сметките и ето ти белята.

Ама е тука трябва да дойде контра разузнаването и да изгонят подстрекателите. А участниците прибрали някой лев да забавят сметките пращат в затвора за 5-10 годинки и гледай как ще почнат да си идват нещата на място.

27.01 2015 в 09:29

mathur, очакваме ви !
Срщу 50-те лумпена на АТАКА, ДПС и БСП ще има хиляди, които буквално ще ви сгзят ! Това да ви е ясно ! Ще ви размажем !!!
Много сме - силни сме !!!