Quantcast

Реформаторите разделени и за Гражданския си съвет

Ивайло Анев Последна промяна на 14 декември 2015 в 15:54 6191 13

Част от Гражданския съвет на Реформаторския блок

На заседание на Изпълнителният си съвет утре Реформаторския блок ще вземе важно решение – остава ли във властта или излиза в опозиция.

Според учредителното споразумение, подписано от всички пет партии в блока, това решение обаче може да се окаже нелегитимно. В документа пише, че Изпълнителният съвет на Блока, който ще се проведе утре, трябва да се ръководи от позициите, разработени от Гражданския съвет. Информация на OFFNews от средите на РБ сочи, че Гражданският съвет не се е събирал по въпроса с коалиционната политика. 

"Разширеният състав на Гражданския съвет приема решения за коалиционната политика на Реформаторския блок", пише още в учредителното споразумение. Никой обаче не е проявил интерес съветът, в който членуват известни публични и политически фигури, да се събере.

Пред OFFNews депутатът от РБ Петър Славов, който е част от Гражданският съвет, обяви, че именно съветът е висшият политически орган на Блока. "Той трябва да вземе решение, а не отделните партии. При положение, че представителите на партиите пренебрегват надлежния ред за взимане на решения, аз не се чувствам ангажиран с техните позиции", категоричен е той. 

Също пред наш репортер зам.-председателят на ДБГ Даниел Вълчев обясни, че мандатът на този Граждански съвет е изтекъл. "При това положение няма как да се съобразим с неговото решение", обяви той.

Според Петър Славов обаче това, че мандатът на съвета е изтекъл, не означава, че той трябва да бъде пренебрегван. "Щом няма избран нов Граждански съвет, старият продължава да изпълнява своите функции", обясни реформаторът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.12 2015 в 23:23

То па тия кога не са били разделени. Даже тоя път издържаха похвално дълго време.

14.12 2015 в 18:12

ВЪПРОС:

Утре, когато Рада Дълбоката подписва клетвата за вярност към новия капо на РъБ, Кунева, какво ще и' целИва ?

Ръката или каквото Кунева му се подаде ?

14.12 2015 в 17:27

Коя птица лети успешно - която има две крила или която има едно крило ? Реформаторският блок бележи от създаването си възход именно защото има две крила - радикално и компромисно, всяко от които има разумни основания за своята тактика и съответно свои привърженици ! Важното е целта да бъде единна и да не бъде в процеса на летене изгубена !

14.12 2015 в 17:12

Тези вече станаха смешни. 5 партии събрани на случаен принцип с коренно различни виждания обединени от желание за власт маскирано зад сакралната дума "реформатори".
За капак граждански съвет над тях, който според някои е легитимен, според други не е (в зависимост от гледната точка и обслужващия интерес).
Изобщо някаква пародия. Орел, рак и щука.

14.12 2015 в 17:11

Като няма реформи - няма и реформаторски блок. Това е толкоз просто и логично!

14.12 2015 в 17:08

ПРОТЕСТЪТ ДНЕС:
17.30 часа пред Съдебната палата1

14.12 2015 в 17:05

@ Ванко1

Ти , чедо мое, ти си ми симпатичен.
Показа мисловна дейност, за разлика от дебилите от Костов Югенд.

Преврата не успя.
Драгалевския циганин, Рада Дълбоката, Караджов и генерал Гном останаха сами.
Всички, без посочените, остават с правителството и ще им се наложи да подпишат клетва за вярност на РБ и новият му председател, Кунева.

Прочети и друг сайт освен тия на Прокопи Нереза, БХК, ПМ и "Америка за някой в България".

А иначе митинга е пак от 18:30.
Същите 50 ексхибиционисти от Костов Югенд ще парадират с обратната си сексуална ориентация и ще вият на умрело за скъсания химен на Рада Дълбоката.

НО ВНИМАВАЙ !!!
Вземи си надницата и след това оплаквай Недоразумението Иванов

14.12 2015 в 16:45

Някой знае ли днеска
от колко часа и къде е протеста
срещу праСоВъдната система?

14.12 2015 в 16:30

Като креатура на генералите Атанас Семерджиев и Любен Гоцев, другарят Вълчев очевидно "работи" неспирно и се справя без съмнение успешно !

14.12 2015 в 16:28

За пръв път в историята видяхме тотален крах на дългогодишната стратегия на драгалевския циганин да разбива всяка дясна формация.
И този път црЪния МАНГАЛ Костов реши да използва познатата схема, изиграна при ОДС и СДС, но тогава нямаше Кунева и Лукарски.
Предстои да видим ДС(б) тотално изолирана, а РъБ, излекуван от тумора "ДС(б)" има шанс да продължи като нормална партия.

Плачете, костококи!!!

Кака Пръмова ви подритна с върха на скъпарския си ботуш към калната вада между БСП и ДПС, където е мястото на всички политически отрепки като вас. Утре ще бъде един добър ден за българската демокрация, в който ДС(б), драгалевското крило на БКП ще бъде изритано окончателно от десния политически сектор и ще заеме полагащото му се място между БСП и ДПС - неговите идеолози и стратези!