Реформаторите разделени и за Гражданския си съвет

Ивайло Анев 14 декември 2015 в 15:54 6801 13

Част от Гражданския съвет на Реформаторския блок

На заседание на Изпълнителният си съвет утре Реформаторския блок ще вземе важно решение – остава ли във властта или излиза в опозиция.

Според учредителното споразумение, подписано от всички пет партии в блока, това решение обаче може да се окаже нелегитимно. В документа пише, че Изпълнителният съвет на Блока, който ще се проведе утре, трябва да се ръководи от позициите, разработени от Гражданския съвет. Информация на OFFNews от средите на РБ сочи, че Гражданският съвет не се е събирал по въпроса с коалиционната политика. 

"Разширеният състав на Гражданския съвет приема решения за коалиционната политика на Реформаторския блок", пише още в учредителното споразумение. Никой обаче не е проявил интерес съветът, в който членуват известни публични и политически фигури, да се събере.

Пред OFFNews депутатът от РБ Петър Славов, който е част от Гражданският съвет, обяви, че именно съветът е висшият политически орган на Блока. "Той трябва да вземе решение, а не отделните партии. При положение, че представителите на партиите пренебрегват надлежния ред за взимане на решения, аз не се чувствам ангажиран с техните позиции", категоричен е той. 

Също пред наш репортер зам.-председателят на ДБГ Даниел Вълчев обясни, че мандатът на този Граждански съвет е изтекъл. "При това положение няма как да се съобразим с неговото решение", обяви той.

Според Петър Славов обаче това, че мандатът на съвета е изтекъл, не означава, че той трябва да бъде пренебрегван. "Щом няма избран нов Граждански съвет, старият продължава да изпълнява своите функции", обясни реформаторът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!