Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Дайнов: Да сте виждали Меркел да надува мускули като Борисов?

OFFNews 11 август 2014 в 08:53 11396 30

Борисов с шараните

"Това не е демократично. Путин ходи гол до кръста с пушка и трепе тигри, а така да го имитраме на Балканите пак голи до кръста и с два шарана е грешно. Грешно е да демонстрираш сила, когато искаш да управляваш, защото при демокрацията управляват слабите. Дейвид Камерън да сте го виждали да помпа мускули? Меркел? Обама?"

Така политологът Евгений Дайнов коментира пред Нова тв полуголата снимка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който се хвали с улов от два шарана.

"Първо, тази снимка е пълно отрицание на цивилизацията и, второ,... два шарана и то от развъдник...

Как ще изглежда, ако аз дойда във вашето студио гол до кръста и покажа сила и татуировки? И всякакви трицепси, за това ли ще ме поканите?", обърна се към водещата политологът.

В коментар за отказа на Красимира Медарова да поеме поста министър, отговарящ за провеждането на изборите Дайнов заяви, че "не би било лошо да има министерство, което да се занимава с изборите". По думите му би било добре да има една институция, която да гледа всичко и отговорността да е събрана на едно място поне за провеждането на няколко избори напред.

На въпрос добър ли е изборът на проф. Георги Близнашки за служебен премиер Дайнов отговори, че президентът иска да даде знак, че проблемите не са нито леви, нито десни. „Протестиращ ляв човек начело на правителството, което е пълно с десни хора. В момента трябва да се решават много по-фундаментални неща”, допълни той.

Относно репликата на Близнашки, че „комунизмът е красив идеал” политологът заяви, че това изказване не е приемливо.

„Част от учението на комунизма беше, че няма такова нещо като върховенство на закона. И това си е чист гаф. Не може конституционалист да каже, че комунизмът е бил светъл идеал”, аргументира се Дайнов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!