Да, България организира видеочат с българи в чужбина

OFFNews 12 март 2017 в 11:21 6861 17

В “Да, България!” споделяме убеждението, че България е по-голяма от своите географски граници и е навсякъде по света, където има българи.

Искаме всеки българин да може да чувства България свой дом - източник на сигурност, на подкрепа, мястото, откъдето си тръгнал, където имаш близки и където би могъл отново да се върнеш. Това е записано в анонса на предстоящ видеочат, който политическия проект на бившия правосъден министър Христо Иванов насрочи за 20 часа във вторник.

"Как българите отвън виждат ситуацията “вътре”? Дистанцията отрезвява погледа. Опознаването на нови култури, животът в различни условия, придобиването на нови знания и умения развиват нашите национални възможности. Работят за нашата адаптивност, креативност и представителство", заявявят от коалицията.

Събитието е продължение на срещите на Христо Иванов с българските общности във Виена, Берлин и Лондон.

Във видеочата ще се включат Антоанета Цонева - шеф на Предизборния щаб на "Да, България!", доц. Боряна Мусева, член на НС на "Да, България!", Борислав Сандов, Зелените, съпредседател на Балканските Зелени и Емил А. Георгиев от ДЕОС.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

18

Buriata

13.03 2017 в 23:17

Поредният опит за манипулиране на българите в чужбина за случващото се в страната ни. Стига вече с тия лъжи и измами.

12435

17

Jinx

13.03 2017 в 19:15

Хехе! Ми нормално, то тука май не останаха балами, които да му се вържат.

42249

16

Denis Rizanov

12.03 2017 в 15:55

ТОВА СА ДУМИ НА МАНОЛ ГЛИШЕВ

)))))))))))

42249

13

Denis Rizanov

12.03 2017 в 13:09

Това не е новина. Лошото е, че бившата „Протестна мрежа“, а днес – „Да, България“ и бившите ДСБ, сиреч – „Нова република“, не са никаква алтернатива на мафиите и старите ченгета в България. Каквото там е останало от някогашния „Реформаторски блок“ е също толкова безполезно за гражданската кауза. Мимоходом казано, постоянните промени на имената на партии, клубове и движения също е дразнещо и издава липса на основания за съществуване.
Смятам, че трябва да забравим за тези политически мъртъвци. Техните тела ще продължават още известно време да изпускат мехури, приличащи на публична реторика, но повечето български граждани не виждат в тях никаква сила, а само повод за горчив хумор.

42249

12

Denis Rizanov

12.03 2017 в 13:08

„Протестна мрежа“ и „Да, България“, за мое огромно съжаление, са безсрамен провал. Тъкмо безсрамен, защото продължават да трупат снобско самодоволство на фона на пълния си обществен неуспех. Аз съм първият, който ще признае, че прави лоши прогнози, но все пак ще рискувам с още една: „Да, България“, тоест партията и коалицията на „Протестна мрежа“, няма да влезе в следващия български парламент. Дано и тази прогноза да е лоша, както досегашните ми. Ще се радвам.„Протестна мрежа“ и „Да, България“ се изхабиха и показаха пълна неспособност за прилично, тоест твърдо и принципно поведение. Твърде много левичарска пропаганда направиха, за да представляват малкото останали честни български граждани. Това не е повод за злорадство у никоя друга политическа сила, защото „Нова република“, тоест безсмислената пост-Костова партия ДСБ е същият самодоволен, ненужен, провалил се проект.