Д-р Врабевски и фондацията му ще поемат разходите по възстановяване на културния център в Битоля

OFFNews 05 юни 2022 в 11:33 2298 0

Снимка Фейсбук, Културен център "Иван Михайлов" в Битоля

Д-р Милен Врабевски и Фондацията "Българска памет" ще поемат разходите по възстановяването на културния център „Иван Михайлов“ в Битоля, след като вчера средището на българщината в западната ни съседка бе опожарено. Това обявиха от фондацията в съобщение до медиите.

"За щастие, няма пострадали след вандалския акт, но са нанесени материални щети по фасадата на културния център, който бе открит преди близо два месеца с тържествена церемония отново с финансовата помощ на д-р Врабевски", припомнят от фондацията.

Екипът й осъжда строго този акт на агресия и настоява за навременни действия на съответните институции за намирането на виновниците за вандализма, се посочва в съобщението.

В него се припомня, че д-р Врабевски е основният спомоществовател на културния център „Иван Михайлов“. Основателят на Фондацията "Българска памет" от дълги години подкрепя финансово дейността на Центъра и до този момент е направил множество дарения към организацията, част от които са преотстъпване на лек автомобил за нуждите на екипа, покриване на месечните разходи на организацията и закупуване на голяма част от оборудването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови