Червеното крило на протеста издигна Димитър Иванов за премиер

Владимир Йончев 06 март 2013 в 13:37 8074 16

Димитър Иванов
Димитър Иванов

Най-тясно свързаното с БСП крило на протеста издигна професора от Лондон Димитър Иванов за служебен премиер.

Това стана преди малко на среща в гранд хотел София и веднага роди поредния раздор между протестиращите.

Срещата, на която червените издигнаха спорната личност на Иванов, бе обявена като Национална среща на основните граждански сдружения и организации, участващи в социалните протести в страната.

Бяха ни казали, че ще е среща с икономисти от БАН. В дневния ред изобщо не се предвиждаше да се издига служебен премиер, оплакаха се представители на граждански организации, които напуснаха сбирката след обявяването на кандидатурата на Иванов.

Очаква се в следващите часове да има серия от декларации, които да твърдят, че Иванов не е кандидат на всички протестиращи, а само на малка група, която си е присвоила правото да говори от името на целия протест.

Името на професора от Лондон се споменава като потенциален премиер при почти всички избори.

Смята се, че той и проф. Боян Дуранкев са били двамата основни съветници на протестиращите в последния месец - месец и половина.

Това обаче беше пазено в тайна заради нееднозначната слава и на двамата и отявлената им връзка с левицата. Иванов е близък и със съветника на Царя Спас Русев, който по късно купи БТК.

На срещата в гранд-хотел София силно впечатление направи появата на Жорж Ганчев. Други известни лица бяха Константин Тренчев от "Подкрепа", някогашният зам.-председател на парламента Петя Шопова от Евролевицата на Александър Томов, Нидал Алгафари, който правеше предизборните кампании на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!