Черната кутия на падналия МиГ-29 е разчетена, пилотът е загубил ориентация

OFFNews 16 септември 2021 в 14:06 8270 1

Снимка Министерство на отбраната

"Черната кутия на падналия МиГ е разчетена. Резултатите са налице и потвърждават заключенията на първоначалния доклад на Военна полиция", каза министърът на отбраната Георги Панайотов. Във въпросният доклад заключението беше, че пилотът на МиГ-29 е загубил пространствена ориентация.

Черната кутия на падналия на 9 юни близо до Шабла самолет по време на учение беше изпратена в Русия за разчитане едва преди седмица. Пилотът майор Валентин Терзиев загина. Черната кутия беше открита на 24 юни

Панайотов каза, че това не са окончателните резултати от експертизата. 

Той съобщи още, че в 05.00 ч. тази сутрин на летище София е пристигнал самолет, на борда на който са се намирали група от 22 афганистански и български граждани, евакуирани от Исламабад, Пакистан, до София, след като преди това са били изтеглени от територията на Афганистан.

Панайотов заяви, че самият той е бил на борда на този самолет. „Сигурно много от вас са забелязали, че вчера не присъствах на отчета на правителството. Бях командирован в Исламабад, за да свърша тази работа”, оповести той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

17.09 2021 в 03:39

Със скорост близка да свръхзвуковата, на малка височина, нощем, в режим стрелба по падаща цел...пилотът бил "загубил ориентация" ? Ами то посред бял ден по Боковите времена Кугъра се прасна в мачтата на единствената ни фрегата, и единят пилот се удави на 2 метра дълбочина, щото не можа да си разкопчае коланите...ето това е загуба на ориентация, не при МИГ-а, който некадърни диспечери са вкарали в опасна ситуация.