БСП: Структурите са сменили под 5% от делегатите за конгреса

OFFNews 07 февруари 2023 в 11:40 1340 0

Позитано

Снимка Архив

Ръководството на БСП се оправда за сменените делегати на конгреса

БСП отрече думите на Кирил Добрев в деня на отложения пленум на партията, че над 70 делегати са отстранени за престоящия Национален конгрес на 11 и 12 февруари. 

От ръководството на БСП заявяват, че делегати могат да сменят само и единствено общинските и районни конференции на местните структури при спазване на устава. 

От "Позитано" 20 уточняват обаче, че от всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото ръководство напусна партията преди предходните парламентарни избори и съвсем естествено конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място. 

Промени са направили конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година започна пълен цикъл отчети и избори в шестте района на града. При пълен цикъл отчети и избори се избират изцяло нови органи, в това число и нови делегати на Конгреса, което могат да направят единствено и само местните организации.

Избрани са и нови делегати отново от местните структури в единични случаи, като са отчетени предвидените от Устава напускане на партията, трайна невъзможност или смърт.

Има едно делегатско място, което ще остане празно, тъй като титулярът е изключен от партията.

В заключение - от над 950 делегати на Конгреса, промените, направени от местните структури в състава му, са по-малко от 5% и всички те са направени в съответствие с Устава на БСП. Лъжите и спекулациите целят дискредитиране на Конгреса, което ние няма да допуснем, обявяват Нинова и сие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови