Националният съвет на БСП се отложи. Имало делегати, които не се регистрирали, за да провалят участие в изборите

OFFNews 05 февруари 2023 в 12:52 2329 0

БСП

Снимка Мая Младенова

Централата на партията на Позитано 20

Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага за нова дата, съобщиха от пресцентъра на партията. 

НС на БСП беше насрочено за 11 ч. днес. От левицата посочват три причини за отлагането на заседанието, като една от тях е, че присъстващи членове са отказали да се регистрират, за да "провалят участието на партията на предстоящите избори" на 2 април. 

Другите причини, поради които партията отлага съвета са лошото време, заради което най-отдалечените делегации не са успели да пристигнат навреме и това, че част от членовете на Националния съвет са ангажирани днес по места с преговори за състава на районните избирателни комисии.

Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага за 10 февруари - петък, в 14 ч.

По-рано днес Кирил Добрев заяви, че над 70 делегати са отстранени против устава, според който правото на мястото на делегат се губи при смъртен случай, напускане на партията или при физическа невъзможност да се явиш. "Всички тези хора, част от тях ще бъдат днес тук, са в качеството си на плащащи членския си внос и работещи за БСП, но са отстранени от конгреса", посочи Добрев.

На съвета депутатите от парламентарната група трябваше да направят отчет за свършеното от тях в 48-ото Народно събрание.

Националният съвет щеше одобри коалиционната формула за участие в парламентарните избори, да даде начало и да определи график за провеждане на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областни съвети за подреждане на листите по райони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!