БСП слага край на сагата с "Дума", Румен Петков чака от пленума отговор на любовното писмо на АБВ

Последна промяна на 17 февруари 2019 в 07:16 4021 0

Снимка Архив

БСП избира днес главен редактор на партийния вестник "Дума" на пленум на "Позитано" 20. Номинирани за поста са Таня Джаджева и Ивелин Николов, който в момента е и.д. шеф на изданието.

Според предварителната информация Николов ще бъде избран за титуляр от Националния съвет. Николов е единственият заемал поста по устав - след решение на пленум. Той бе уволнен през 2011 г. от издателя тогава Николай Малинов, заради подкрепа за Георги Първанов и АБВ. Слкаузата муедващите главни редактори - Юрий Борисов, Джаджева, и последният Йордан Мичев са били и.д. 

През ноември Националният съвет откри процедура за избор на главен редактор - титуляр и избра комисия за организиране на подбора с председател Иван Токаджиев. До избора на главен редактор, НС на БСП определи длъжността да се заема от Ивелин Николов. 

Бившият и.д. главен редактор на "Дума" Йордан Мичев напусна  вестника на БСП на 7 февруари и обяви, че се прибира при семейството си в Англия. Йордан Мичев се върна от Великобритания, за да стане и.д. на червеното издание, на 28 август м.г. той бе назначен, като смени на поста Таня Джаджева. 

През октомври обаче вътрешната опозиция в БСП излезе с позиция срещу ръководството, като поводът бе начинът, по който бе назначен новият и.д. главен редактор. Подписалите се настояха Изпълнителното бюро на БСП да отмени решението си за рокадата. След скандалите Мичев стана зам.-главен редактор, а постът пое Ивелин Николов. 

Според предварителната информация на пленума днес БСП ще обсъжда и коалиционната си политика. В деня на влюбените - 14 февруари, лидерът на АБВ Румен Петков обяви, че АБВ е изпратила писмено предложение  до председателя на БСП Корнелия Нинова за подготовка на широка и солидна лява коалиция със средносрочна перспектива - за евровота, местните избори наесен и евентуални предсрочни парламентарни избори. 

„Доколкото зная заседанието на Висшия съвет на БСП е в неделя. Разбира се, ние не можем да чакаме безкрайно, но ако действително БСП желае отстраняването на ГЕРБ от власт и ликвидирането на този порочен модел на управление, трябва да направи тази решителна крачка“, обясни Румен Петков. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !