'Дума' с нов главен редактор - Йордан Мичев поема вестника

OFFNews 30 август 2018 в 14:43 4637 0

Снимка Личен фейсбук профил

Йордан Мичев

Партийният вестник "Дума" има нов главен редактор. За и.д. на червеното издание на 28 август бе назначен журналистът Йордан Мичев. Той сменя Таня Джаджева.

Новината потвърди самият Йордан Мичев в своя фейсбук профил.

По информация на OFFNews редакционната рокада е по лично разпореждане на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя не била доволна от резултатите и редакционната политика на вестника, а продажбите му също били слаби. 

Новият главен редактор е бил представен пред екипа и членове на Изпълнителното бюро на червените на "Позитано", където е и редакцията на "Дума". Корнелия Нинова изразила недоволството си от факта, че сега вестникът не звучи достатъчно опозиционно и хапливо към управляващите и че няма достатъчно репортажи и разследвания. 

Йордан Мичев е приел да се върне в България, за да поеме вестника. През последните години той живее в Англия, където работи за български медии там, както и извън медийната сфера. Преди да замине, е работил за Стандарт", "Тема", "Монитор", "Дума", "Земя". 

Новият главен редактор ще има 6-месечен изпитателен срок. Засега няма информация дали Таня Джаджева остава е екипа. Във фейсбук Мичев обяви, че търси да наеме стажанти за вестника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови