БСП призова Радев да озапти служебните министри

OFFNews 05 септември 2022 в 20:48 4769 1

Нинова и Радев през октомври 2018 г.

Снимка БСП - пресцентър - архив

Нинова и Радев през октомври 2018 г.

"Г-н президент, вземете мерки в спешен порядък министрите Ви да не манипулират общественото мнение с непроверена и невярна информация" - призова БСП в отворено писмо до Румен Радев.

"Основната задача на всеки служебен кабинет за отредения му кратък срок на съществуване е подготовката и провеждането на честни избори. Със съжаление констатираме, че някои от назначените от Вас министри се занимават основно с друга дейност. Грубо се намесват в предизборната надпревара, избирателно сипят обвинения, разпространяват компромати, правят собствени разследвания, което е чиста проба реваншизъм и нарушение на основния закон на страната. Една след друга се пускат политически димки и се правят лъжливи внушения. Това подкопава доверието на обществото в изборния процес, което силно се надяваме не споделяте като подход за разрушаване на демократичните устои на държавата" - твърдят още от БСП.

Писмото е подписано от Борислав Гуцанов - председател на Националния предизборен щаб на Столетницата.

По-рано днес от Министерството на икономиката и индустрията съобщиха, че кантората, която води личните дела на Корнелия Нинова, е взела държавни 400 000 лева без конкурс.

Министерството е сезирало Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, за да се провери налице ли е конфликт на интереси.

"Следва да се проучи дали началникът на кабинета на вицепремиера по икономически въпроси (в периода декември – август 2022 г.) в Министерски съвет е в пряка роднинска връзка с един от съдружниците в адвокатската кантора и дали това обстоятелство е повлияло на избора при предоставянето на услуги от държавата" - заявиха от пресцентъра на МИИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews