БСП предлага и семейно данъчно облекчение всеки месец

Драгомир Стойнев обясни още от програмата на левицата – фондове да подпомагат фирмите

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2017 в 10:47 5892 14

Драгомир Стойнев от БСп представи още от програмата на БСП. В икономиката БСП предлага държавните и общински предприятия да бъдат откъснати от политическите сили.

Това коментира пред БНТ членът на ИБ на БСП и водач на листата в Стара Загора Драгомир Стойнев.

Като пример той посочи - когато дойде нов министър на власт, да не може да назначи шефа на АЕЦ „Козлодуй” без конкурс. „Искаме тези предприятия да започнат да работят на пазарен принцип, с професионалисти, конкретният екип да идва с план за 5 години и може да бъде уволнен от съответния министър, само ако не си изпълнява бизнес плана”, обясни Драгомир Стойнев. Според него така тези предприятия ще натрупват капитал, който да остава тук в страната. Така и младите хора ще разберат, че имат шанс да се развиват тук, в родината си. „Това е един от приоритетите, около които би трябвало да могат да се обединят всички партии”, предложи той.

„БСП иска да покаже един нов път, в който фирмите, и най-вече младите предприемачи, имат подкрепа”, заяви той и допълни, че това основно ще се случи чрез 2 фонда. Стойнев обясни, че тези фондове няма да дават кредити, а ще подпомагат по нов начин българските фирми – чрез дялово инвестиране. Социалистът посочи, че един млад предприемач който има нужда от средства, може да кандидатства за помощ от фонд „Индустрия” и тогава фондът влиза като акционер във фирмата. „Идеята на БСП е чрез тези нови механизми- фондовете, да подпомогне българската индустрия. Същото важи и за фонд „Иновации”, който ще подпомага младите учени”, заяви Стойнев. Той посочи като нова мярка и Българската агенция за експортно застраховане- чиито застрахователен капацитет да се увеличи на 2 млрд. лв. с цел подпомагаме на българските износители. По думите му двата фонда и агенцията ще бъдат под шапката на Българската банка за развитие, която също ще има конкурсно начало и ще се ръководи от професионалисти.

Като друга важна сфера за БСП Стойнев посочи социалната политика. Той обясни, че левицата предлага по 50 лева на месец да се приспада на работещ родител за данък върху доходите за всяко дете. Той подчерта, че това е крачка в борбата с демографската криза.

Листите

„Водачите ни на листи са професионалисти, експерти, които се харесват. Има и голямо подмладяване и подновяване - 40% от водачите са нови лица – Елена Йончева, Тома Томов, проф. Иво Христов, Славчо Велков, каза Драгомир Стойнев. По думите му очакванията са на предстоящото заседание на НС на БСП, с гражданската квота в листите да влязат още хора, които ще желаят да се присъединят към отбора на БСП. „Това само може да ни обнадеждава, защото щом тези хора решиха да влязат в листите на БСП, пътят на модернизацията на партията е правилният и ние ставаме все по-атрактивни”, категоричен бе той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6402

14

данван

06.03 2017 в 22:56

Това е много добро предложение, само че на БСП не може да се вярва

13409

10

мнение от IP

14.02 2017 в 13:05

28 години едно и също! Цяло поколение...Стига! Какви подпомагания, какви глупости, какви 50 лв.(с тях ли ще борят демографската криза - с 50 лева??) От 1989 година плещят едно и също. Аман! И ако Тома Томов и Елена Йончева са нови лица, аз съм направо новородено.

12193

5

SC

14.02 2017 в 11:36

Надцакването върви с пълна сила. Утре някой друг ще обещае повече.