Станишев: Без подкрепата на БСП Радев нямаше да бъде избран за президент

OFFNews Последна промяна на 16 декември 2016 в 23:10 5860 1

„Хората искат промяна. Те имат нужда от работеща икономика и солидарна с техните нужди държава. В този смисъл, БСП трябва да предложи силна социална и икономическа програма, отговаряща на исканията на българските граждани. Резултатът на Румен Радев е и негова победа, и успех за БСП. Без да бъде издигнат от БСП, президентът Радев нямаше да бъде избран. И ако не бе намерена силна фигура като него, пак нямаше да има победа.”

Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в интервю за БНТ.

Няколко часа след като лидерът на ПЕС беше оправдан по делото за изчезналите секретни документи, той коментира: „Добре е да припомним, че делото влезе в съда по мое настояване. Можех да приема предложението на Прокуратурата то да бъде спряно срещу заплащане на глоба. Държах обаче българският съд да се произнесе и да изчистя името си. Затова днес се чувствам удовлетворен. Жалко е, че държавата загуби толкова време на своите институции, съдейки министър-председателя като деловодител.”

Хората са уплашени. Те се намират в постоянна несигурност. Всеки четвърти европеец живее в условия на бедност и риск от социално изключване. Това е най-добрата почва за насаждане на страх от другия. Бежанската криза няма да изчезне скоро, необходими са комплексни мерки за справянето с нея - засилване на границите, видими резултати в борбата с трафикантите и др. Важно е обаче да демонстрираме цивилизовано отношение към бежанците, да инвестираме повече европейски средства за подпомагане на хората, живеещи в лагери в Близкия Изток, заяви  Станишев.

Хората не виждат надежда в бъдещето поради затягането на коланите и политиката на строги икономии, налагана от десните в Европа. Ние не оценяваме какво имаме на Стария континент. Не оценяваме мирът и сътрудничеството, които не са ни гарантирани завинаги. Затова и основната цел на социалистите за следващата година е налагането на социалната държава и грижата за младото поколение, за да можем да го предпазим от популизма и национализма, допълни Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8035

1

Тайна

17.12 2016 в 10:15

Муньоооооооооо,Радев получи по-голяма известност благодарение на БСП, но спечели ВЪПРЕКИ подкрепата ви. Ако не бяхте го подкрепили, щеше да спечели с много повече гласове, ама доста хора се колебаеха, понеже вие му стоите на главата.