БСП: Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива на модела ''Борисов''

OFFNews 11 септември 2021 в 11:45 1704 1

Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива на модела "Борисов", смятат депутатите от "БСП за България" Александър Симов и Ирена Анастасова, които гостуваха в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Според Симов БСП е показала, че е партията, която търси диалога и се опитва се да направи така, че всички партии, извън ГЕРБ и ДПС, да седнат да поговорят за общите теми.

"За съжаление, срещу нас имаше стена от конфронтация, неразбиране, явна политизация и резултатът е, че отиваме на трети парламентарни избори в рамките на шест месеца. Партиите на протеста се провалиха в опита да дадат алтернатива на модела "Борисов", провалиха се в това да си говорят една с друга, да потърсят общото", каза той.

Депутатът оприличи парламента на психиатрия, останала без лекарства.

"Партиите, които влязоха в парламента на крилете на надеждата за нещо ново, явно не са имали това искрено намерение. Иначе няма как да си обясним това поведение", добави Ирена Анастасова.

Александър Симов заяви, че БСП не се страхува от евентуална партия на Асен Василев и Кирил Петков.

"Ние ще следим този процес, нормално е да го следим. Нормално е да видим дали в България не се оформя поредния политически балон".

Ние на "Позитано" 20 не треперим от нови политически проекти. Дали ще има такъв проект или не – е работа на тези, които имат желание да го направят", каза и Анастасова. Според нея Асен Василев и Кирил Петков "не са леви хора".

На въпрос има ли условия, при които името на кандидат-президента на БСП да е различно от Румен Радев, Симов заяви:

"Не виждам такива условия, не виждам как ще стане това. Ние имаме решение за подкрепа на Румен Радев. Не смятам, че към момента той е демонстрирал нещо, с което да преоценим своето разбиране."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!