БСП: Коалицията ГЕРБ, ДПС и ОП действа и в ЦИК

OFFNews 05 април 2019 в 14:45 2986 0

Коалицията ГЕРБ, ДПС и ОП се пренесе и в ЦИК. Доказателство за това са решенията им за служебно назначаване на Районни избирателни комисии, се казва в позиция на Изпълнителното бюро на БСП. 

В познатия им стил, без аргументи и силово, те отстраняват представителите на опозицията от ключови позиции. Резултатите от последните заседания са, че от 31 РИК – 29 са с председател от ГЕРБ. Само за сравнение си струва да припомним, че съотношението на представителите на ГЕРБ и БСП, вътре в самата ЦИК, е 7 към 6, уточняват социалистите. 

Въпреки изискванията за запазване на съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, и без да зачита многобройните проведени по закон консултации, ГЕРБ, с помощта на представителите на ДПС и ОП, си осигурява пълен контрол върху Районните избирателни комисии, пишат още от БСП. 

Причината за това може да е само една. Затиснати от "Апартаментгейт" и срива в общественото доверие, статуквото търси начин да оцелее чрез контрол и манипулации. Няма да позволим това да се случи и ще защитаваме правата и демокрацията, в това число пред съда, завършва позицията на ИБ на БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови