БСП, ДПС и ГЕРБ ще редят дневния ред на парламента

OFFNews 15 юли 2014 в 08:28 2500 2

Депутати

Днес следобед се очакват нови политически консултации между парламентарно представени партии, без "Атака", за дневния ред на Народното събрание за тази седмица.

В началото на миналата седмица политическите сили се договориха да се върнат в пленарната зала и да работят по законопроекти, по които има пълно съгласие. В момента кворумът зависи от ГЕРБ.

Очаква се актуализацията на бюджета на Здравната каса да е основен акцент в проекта за законодателна програма на депутатите. Вероятно в сряда Министерския съвет ще гласува актуализация на касата и на централния бюджет.

Вчера стана ясно, че кабинетът може да отпусне 225 милиона лева за покриване на дефицита в бюджета на Здравната каса, което е със 103 милиона по-малко от исканата сума от Надзорния съвет на Касата.

Възможно е Законът за защита на конкуренцията известен като Закона за веригите да бъде заложен отново в законодателната програма на парламента, след като Законът се връща за ново обсъждане на второ гласуване в комисията по икономическа политика и туризъм.

ДПС и БСП не успяха да преодолеят президентското вето, което държавният глава наложи с основния мотив, че законът може да доведе до хаос в отношенията между търговци на храни и техните доставчици. Ветото беше подкрепено от ГЕРБ.

Хората на Бойко Борисов обявиха, че ще подкрепят законпроекта, ако бъдат приети техните предложения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews