Братя Диневи ще съдят Сидеров

OFFNews Последна промяна на 16 август 2018 в 18:54 6492 1

Братята Динко и Йордан Диневи смятат да съдят председателя на парламентарната група на "Обединените патриоти" в парламента Волен Сидеров заради обвиненията му срещу тях. 

Това се разбира от позиция на компанията на братята - „Диневи Груп“. По-рано тази седмица Сидеров обяви, че заведенията в заведенията им не се правят проверки, а в курорта Свети Влас почиват министри, които имат апартаменти в хотелските комплекси на братята. В позицията си Диневи отричат тези твърдения.

"Юристите ни вече подготвят документите за съда - всеки, който е изрекъл клевети, обидни квалификации и неверни твърдения, които ощетяват бизнеса ни, ще отговаря пред закона", пише в позицията.

Ето какво пише в позицията на „Диневи Груп“:

През последните дни по наш адрес бяха изречени неверни твърдения от народния представител Волен Сидеров. Уважението към истината изисква да поясним:

Твърденията, че наши заведения нарушават закона, а никой не ги проверява, са неверни. Ние сме инвеститори и не управляваме пряко стопански обекти. Отдаваме под наем стотици помещения, в това число и на „Марина Диневи“- там развиват дейност ресторанти, клубове, магазини и т.н.  Отговорност за тези заведения, по отношение на шум, качество на обслужване и др., носят отделните юридически лица, които са наши наематели. Държавните контролни органи контактуват с тях, не с нас. Отговор на въпроса, кое заведение колко пъти е проверявано, може да бъде потърсено от отделните наематели.       

Изявлението, че членовете на всички правителства имат подарени апартаменти при нас е невярно и в разрез с бизнес логиката. Нито един действащ министър не е почивал и не е искал да почива безплатно досега при нас. За 29 години в бизнеса нищо не сме взели от държавата и нямаме нужда да ни защитават политици. Твърдението, че „Марина Диневи“ е построена „с груби нарушения на екологията и строителните изисквания, а никой не проверява това“,е невярна манипулация. През последните 12 години яхтеното пристанище е проверявано от всички възможни контролни органи на Република България – заключението им е, че всичко е законно.

Юристите ни вече подготвят документите за съда - всеки, който е изрекъл клевети, обидни квалификации и  неверни твърдения, които ощетяват бизнеса ни, ще отговаря пред закона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови