Борисов в Рилския манастир: Благодаря на Господ, че спечелихме в 24 района

Иронизират ме, че сам си карам джипката, ама съм возил Ердоган, Туск и Барние, обяви премиерът

OFFNews Последна промяна на 08 април 2021 в 10:43 981 0

Силата ни е в това, че когато има проблем, ние го решаваме. Подпомогнали сме възстановяването и изграждането на много храмове в цялата страна и ще продължим да го правим. 

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Рилския манастир. 

Правителството отпусна на вчерашното си заседание на Светата обител 240 000 лева след отправена към правителството молба от игумена на манастира Адрианополски епископ Евлогий да бъде подпомогната издръжката на манастирския комплекс за първото тримесечие на настоящата година. 

Борисов и духовникът седнаха на миндерите, а премиерът обяви "Като в Турция вчера – на диванчето", като визира как президентът Ердоган унижи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен като не й предостави стол редом с него и шефа на ЕС, а й посочи диван отстрани. 

Иронизират ме, че сам си карам джипката, пък Туск, Ердоган и Мишел Барние аз ги возих из България да видят каква е, каза още Борисов. 

Благодарен съм на Господ, защото от 31 многомандатни избирателни района спечелихме в 24, някои имат претенции за 1-2, не пропусна да подчертае премиерът. 

В хода на срещата той изтъкна, че хилядите поклоници отново ще могат да посещават Рилския манастир след като бе възстановено движението по пътя за Светата обител след укрепване на срутището. 

Премиерът Борисов акцентира, че с усилени темпове в последните години бяха реновирани много църкви, манастири, джамии. В рамките на мандата правителството отпусна на Рилския манастир 3 052 000 лева. Адрианополският епископ Евлогий изказа благодари и припомни, че преди 1989 г. с десетилетия държавата е била в дълг към църквата. „Сега всичко, което правите за обновлението на храмовете, е добре за целия народ и то ще остане“, категоричен бе епископ Евлогий. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови