Борисов успокои Москва, че няма да нападаме Русия

OFFNews 05 декември 2020 в 12:11 5109 1

Единственото, което България прави, различно от годините досега, е да модернизира летищата си, което правят всички държави. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, коментирайки твърденията, че в България има оръжия, с които се подготвя удар по държави около Черно море.

Преди ден говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Москва е обезпокоена от увеличената военна дейност на НАТО в Черно море, като тези действия на Алианса подкопават регионалната стабилност. 

"Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се разработват сценарии, които предполагат и предвиждат удари, включително на руска територия", каза тя.

При посещението си днес в БулБИО премиерът Борисов опроверга тези твърдения.

„Единственото, което се прави различно в България в последните месеци, е да се подновяват самолетите, което всички знаете, механизираната техника, корабите, които са планирани от много години. Нашият флот е в окаяно състояние и затова е необходимо да ги сложим новите кораби във въоръжението на Българската армия“, отбеляза министър-председателят.

Премиерът Борисов изтъкна още, че модернизирането на пистите, радарите и инсталациите е важно, за да бъдат пригодни за новите самолети Ф16 Блок 70, които страната ни закупи.

"Не са верни твърденията, че България участва в сценарий за нападение по държави около Черно море. Сигурността в Черноморския регион е изключително важна, а нашите действия са в съответствие с международноправните норми. И отново подчертавам - не са насочени срещу Русия или някоя друга държава", заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

1

Руми Лазарова

05.12 2020 в 21:27

Когато човек е безкнижен гамен и нищо не знае, той не знае колко не знае. Ако добавим и характерното милиционерско-мутренско самочувствие на тиквоций, смехът е готов. Но когато такъв човек представя държавата ти пред света, смехът се превръща в ОГРОМЕН срам.и погнуса!!!
Четох във Фрог нюз, че в Кремъл направо им омекнали краката от нашата военна мощ. Путин минал на мента, глог и валериан, а говорителката на Външно Захарова му ляла куршум… Не вярвате, но Бойко Борисов официално успокоил Москва, че няма да нападаме 150-милионна Русия с армия от 1,2 млн личен състав….. Само си модернизираме летищата, купуваме нови самолети и кораби, успокоил ги генералът от пожарната, той и премиер-министър на България, с извинение.
МИЛИ, Боже! До къде я докарахме!
Оставка!