Протестна мрежа излиза на протест в защита на Вучков

OFFNews 04 март 2015 в 19:00 16561 33

Снимка Лъчезар Ангелов/ОFFNews

Снимка от протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски

Протестна мрежа (ПМ) организира протест срещу нежеланието на управляващите да сменят "компрометираните личности в сектора за сигурност". 

Демонстрацията ще се проведе в 18:30 часа в четвъртък пред сградата на Министерския съвет в София. За събитието е създадена и страница във Фейсбук.

Организаторите са на мнение, че сегашното управление също е част от модела "КОЙ", което личи и от името на събитието в социланата мрежа - "ДО-КО-ГА? Протест срещу управлението на КОЙ".

От ПМ изпратиха и отворено писмо, в което изразяват мението си, че днешната оставка на вътрешния министър Веселин Вучков, продиктувана именно от нежеланието на правителството да смени главния секретар на МВР, както и шефовете ДАНС и  ДАТО.

"Ние сме тук и сме готови за активна дейност. И никакви проверки няма да ни спрат", пишат от Протестна мрежа по повод започналата проврка срещу членове на организацията по искане на прокуратурата.

В писмото си те припомнят за протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, както и за зараждането на въпроса "КОЙ". Те подчертават, че след днешната оставка на Вучков въпросите са станали прекалено много.

"Страхът от промени и чадърът над силните в ДАНС, ДАТО и главния секретар на МВР няма да разградят модела Кой. Напротив, бетонирането му обрича държавата, вас политиците и нас гражданите да останем заложници на задкулисието, срещу които протестирахме 404 дни", пишат в писмото си от Протестна мрежа.

От ПМ подчертават, че въпреки смяната на политическото управление на страната, все още няма ясен и конкретен отговор кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Ето какво точно пише в отвореното писмо от Протестна мрежа:

КОЙ всъщност управлява България

Уважаеми участници в управляващата коалиция,
Преди година и девет месеца ние зададохме въпроса КОЙ за едно скандално назначение и все още нямаме отговор на този въпрос, въпреки смяната на политическото управление на страната. 
Днес един министър подаде оставка заради възпрепятстваната смяна на компрометирани личности в сектора за сигурност. 

Въпросите станаха прекалено много: 

КОЙ е недосегаем за институциите?
КОЙ сглоби поредната коалиция със задкулисни договорки?
КОЙ всъщност управлява България? 

Страхът от промени и чадърът над силните в ДАНС, ДАТО и главния секретар на МВР няма да разградят модела Кой. Напротив, бетонирането му обрича държавата, вас политиците и нас гражданите да останем заложници на задкулисието, срещу които протестирахме 404 дни.

Ние сме тук и сме готови за активна дейност.
И никакви проверки няма да ни спрат. 

Протестна мрежа
04.03.2015

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!