Борисов осъди отново Сидеров за клевета

OFFNews 19 януари 2015 в 18:28 8496 16

Бойко Борисов отново осъди лидера на „Атака“ Волен Сидеров за клевета. Сидеров трябва да плати на Борисов 50 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени щети за две свои изказвания, реши Софийския градски съд.

Става въпрос за две сходни твърдения на националиста, изречени в кулоарите на Народното събрание и пред в. "Монитор" съответно на 6 и 7 юни 2013 г.

„Има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други”. Тази теза Сидеров развива във вестник Монитор. Това му струва 25 000 лева.

Другото изказване на Сидеров, за което трябва да изплати още 25 000 лева, е направено пред журналисти в кулоарите на парламента.  Според изказването му „с тези самолети включително са изнасяни пари в чужбина от управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мой данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерски съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки”. 

Заради интервюто Сидеров вече беше осъден на първа инстанция през август да плати на Борисов общо 180 000 лева и 13 000 лева разноски заради четири клеветнически твърдения.

Решението на СГС може да бъде обжалвано в двуседмичен срок пред Софийския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!