Quantcast

Борисов осъди отново Сидеров за клевета

OFFNews Последна промяна на 19 януари 2015 в 18:28 7373 16

Бойко Борисов отново осъди лидера на „Атака“ Волен Сидеров за клевета. Сидеров трябва да плати на Борисов 50 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени щети за две свои изказвания, реши Софийския градски съд.

Става въпрос за две сходни твърдения на националиста, изречени в кулоарите на Народното събрание и пред в. "Монитор" съответно на 6 и 7 юни 2013 г.

„Има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други”. Тази теза Сидеров развива във вестник Монитор. Това му струва 25 000 лева.

Другото изказване на Сидеров, за което трябва да изплати още 25 000 лева, е направено пред журналисти в кулоарите на парламента.  Според изказването му „с тези самолети включително са изнасяни пари в чужбина от управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мой данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерски съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки”. 

Заради интервюто Сидеров вече беше осъден на първа инстанция през август да плати на Борисов общо 180 000 лева и 13 000 лева разноски заради четири клеветнически твърдения.

Решението на СГС може да бъде обжалвано в двуседмичен срок пред Софийския апелативен съд.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2015 в 10:11

По другото дело Бойко Борисов търси сметка от Сидеров за думите му: "АЗ СЪМ УБЕДЕН, че Борисов също трябва да бъде подведен под отговорност за редица неща, които са правили заедно. Най-крупните от тях са покровителство и пряко облагодетелстване от контрабанда, канали за проститутки, наркотрафик, а в резултат е цял поток от черни пари..."
Конституцията на РБ,чл. 38: "Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения".

20.01 2015 в 08:55

Волен Сидеров да си смени адвокатите (макар че вече е късно, пропуснати са срокове и не са направени съотв. искания на съотв. инст.). За да спечели ББ делата, той трябва хем да оспори твърденията на Сидеров (т.е. Сидеров да доказва, че те са верни), хем ЕДНОВРЕМЕННО с това ББ да докаже колко е страдал и как е понасял вреди. ББ е водил свои подчинени да свидетелстват, че е страдал, а адвокатите на В.С. не са се сетили да оспорят СТРАДАНИЯТА на ББ - доведат свои свидетели и да представят насрещни доказателства, че твърденията на ББ за страдания не са верни

20.01 2015 в 08:29

Няма нито един, влязъл в сила съдебен акт за "осъждането" на Сидеров от Борисов. Решенията не са влезли в сила и твърдения, че "Сидеров е осъден" са клевета засега.
На този етап може да се каже единствено, че ВЕРОЯТНО адвокатите на Сидеров са по-слаби от адвокатите на Борисов. Защото съдебният процес е изключително специфично нещо, което не е свързано с това дали (както в случая) някакво твърдение е вярно или не, а дали можеш ПО ПРАВИЛАТА НА СЪДА (процесуалните правила) да го докажеш или не. Т.е. те трябва да се познават и да се спазят в съотв. срокове и ред

20.01 2015 в 08:23

Все едно да OFFNеws да бъде "осъдено", че клевети Сидеров с подобни заглавия, тъй като Сидеров засега НЕ Е ОСЪДЕН. ТОВА НЕ Е ВЛЯЗЛО В СИЛА РЕШЕНИЕ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ Е ОСЪДЕН, ТЪЙ КАТО НЕ Е. Решението може да се обжалва, следователно не е окончателен съдебен акт и не съществува като такъв в правния мир. Същото е и твърдението на Сидеров, за което Б го ъди - Сидеров е казал, че той лично има данни, които го карат да мисли за Борисов това, което е казал, че мисли. А да изразяваш това, което мислиш, е конституционно право.

19.01 2015 в 23:37

Eми да не се окаже пък Сидеров прав!? Къде са доказателствата, че не са изнасяни пари с тея самолети. Няма такива.

19.01 2015 в 23:21

Ще му пръднете на Сидеров на кура

19.01 2015 в 22:34

Това си е един вагон рубли...и ..повод тв."Алфа" да обясни на народа какво е нивото на правосъдието у нас.Единствената истина ,която ще чуем от тази телевизия, по повод на едно правилно отсъждане.!?Кой казва,че не сме циркаджийска държава?

19.01 2015 в 22:16

На този идиот му хвърлиха боб и му се падна път. Плащанията са само част от процедурата :-) Лошото е че като него има още много в банановата република...

19.01 2015 в 20:59

OffNews, моля ви не слагайте думата ''националист'' до бялата златка, моля ви !!

19.01 2015 в 20:57

Кой баше тоя сидеров?Какво беше това атака?