Борисов: Много ми е мъчно за ''Хемус''. Така се радваха хората

"Те манипулират машините, вече са свършили тази работа и си го признават", категоричен е бившият премиер.

OFFNews 01 юли 2021 в 18:37 8865 3

Много ми е мъчно за "Хемус". Така се радваха хората... Магистралата тук до Белокопитово е готова и те не дават да бъде открита. Нарочно министърът на културата бави разрешителните. Не искат да я пуснат. На инат, за да не бъде открита преди изборите.

Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов по време на предизборно събитие на партията в град Велики Преслав. 

Той припомни, че автомагистрала "Хемус" се строи от 1974 година, когато Тодор Живков прави първа копка. "Построява я до Правец магистралата и там приключва. За да не стане грешка, ние отделихме 1,350 млрд. в отделна сметка за магистрала "Хемус". Завършването на тази магистрала е единственият шанс Северът да се изравни с Юга. В момента 2-3 пъти Южна България надолу е по-добре от Вас. И това се дължи на "Тракия" и "Марица", двете магистрали. Там са заводите", обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поздрави кмета на Шумен Любомир Христов за все по-успешно работещата индустриална зона в града. "Сега, като минахме, още 3 нови завода видяхме. Добре, че са те, да работят хората. Шумен харчи повече индустриален ток от Варна. И те спряха и индустриалните зони. Бяхме ги сложили в Плана за възстановяване. Защо дойдоха инвеститорите в Шумен? Парцел, вода, ток, улично осветление, път и хора", каза още той.

"Ако беше хубаво, в Европа щяха да имат машинно гласуване. Те манипулират машините, вече са свършили тази работа и си го признават", категоричен е Борисов. 

Относно добавките от 50 лв. към пенсиите бившият премиер заяви, че хората са свикнали с тях и ако зависи от него, няма да им ги отнеме. "Може някой да каже, че не е справедливо, но 50 лева са си 50 лева. За баба и дядо са 100 лв. - усещат ги. На това може да разчитате", каза Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

4

Pesho Ang

02.07 2021 в 16:05

Как пък никой не му зададе простичкия въпрос...Защо бе господине, новите участъци на магистралите, вече са за ремонт???НОВИТЕ???

3910

2

ivosav

01.07 2021 в 20:09

Простотията май няма нито измерители нито граници.