Борисов към Камерън: Три папи са ме галили по главата (видео и снимки)

ОFFNews 03 декември 2015 в 18:24 36896 50

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън и Бойко Борисов се срещнаха и разговаряха днес по нашумелите европейски и световни въпроси.

Двамата са обсъдили реформирането на Европейския съюз, проблемите с миграцията и тероризма. Във връзка с последното Борисов лично ще заведе английския си колега до границата ни с Турция, където двамата да инспектират оградата там и мерките на България за борба с нелегално преминаващите границата ни.

Очаква се малко по-късно Камерън да се срещне и с президента Росен Плевнелиев. Двамата ще разгледат Иновационната изложба „Great innovation exchange“ в София Тех Парк, която е част от програмата на британския министър-председател за увеличаване на конкурентоспособността на Европа.

"Надявам се и занапред на подкрепата на Великобритания особено в кохезионната политика. Безспорно е, че България се справя много добре. Забелязано е това и от Великобритания. Шенгенската граница, бюджетният дефицит. Честни сме към еврозоната. Стриктно спазваме финансовата дисциплина. Държим да се повиши капацитетът на работа в ЕС. Като всяка една фирма, съвременните реалности изискват още по-добра координация и гъвкавост. Както България счита, че кохезинните фондове са важни, защото това повишава конкуренцията и възможностите на бизнеса в нашия регион, така и в другите сфери държавите, които са постигнали добри социални системи, не бива да допускаме да бъдат мамени", коментира Борисов, като допълни, че с Камерън са приятели и винаги са се подкрепяли на Европейските съвети.


По-интересен момент от срещата между двамата се вижда в пуснатото от "Нова телевизия" кратко видео, в което се вижда как Борисов развежда своя колега, най-вероятно из кабинета си, и му показва различни свои снимки. По едно време премиерът ни посочва една от рамките, в която има негова снимка с един от папите, и казва: "Три папи са ме галили по главата". Преводачката на Борисов за момент като че ли изпитва затруднение да преведе казаното, но след това се окопитва, а Камерън заинтересовано запитва: "Включително и Франциск, последния, нали?" Борисов пък гордо потвърждава и посочва снимката си с папа Франциск, а англичанинът любезно се навежда да я погледне.

Борисов към Камерън: "Три папи са ме галили по главата". Повече - във видеото!

Posted by Новините на Нова on Thursday, December 3, 2015
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!