Борисов говори с Турция защо не приема бежанците ни

OFFNews 09 юли 2016 в 08:30 5380 6

Премиерът Бойко Борисов е обсъдил по телефона с турския си колега Бинали Йълдъръм споразумението на Турция с Европейския съюз за връщане на бежанци.

Споразумението е въз основа на схемата, която ЕС предлага - връщане на нелегално преминалите от Турция имигранти, срещу което ЕС се ангажира да приеме по един легален мигрант за всеки върнат обратно.

Миналият месец обаче стана известно, че Турция засега отказва да приема нелегелани мигранти от България, въпреки споразумението и наличието на стари договорености между двете страни. В първите два дни, в които България опита да върне мигранти на Турция, бяха направени откази за 200 души.

Премиерите обмениха мнения за обстановката в двете страни, мигрантската криза в Европа и изпълнението на Споразумението между ЕС и Турция.

Българският премиер Бойко Борисов декларирал, че въпреки динамичната ситуация в световен план и засиления мигрантски поток, натискът по общата граница е минимален и е осигурено спокойствие, благодарение на добрата съвместна работа на българските и турските гранични служби.

Борисов не пропуснал да поздравил своя колега за избирането му начело на турското правителство. 

Йълдъръм от своя страна поканил Бойко Борисов да присъства през август на пускането в експлоатация на третия мост над Босфора, който ще бъде поредната възможност за осигуряване на свързаност между Европа и Азия и засилване на икономическите контакти между страните от двата континента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12020

6

Atanas

18.07 2016 в 22:31

А бе хрора , моля за обръщението, ама така е на БЪЛГАРСКИ !!! Та да си дойдем на думата - всичко е игра на Ердуган и ми писна.
Моля мислете какъв сценарий се разиграва??? Утре ще ви овтворя очите сега съм изморен, а и да почакам последващите му действия , не че не ги знам.

29585

5

Izalina

09.07 2016 в 09:34

чесън, аз не оспорвам това. Някои централни софийски райони също отдавна вече не са така атрактивни за българи ...

Просто четем общи приказки по-горе и 200та споменати души далеч не изчерпват проблема. А ЕС се видя в такова чудо, че според мен изобщо не е ясно какви ангажименти изобщо изпълнява в момента

12208

4

Рапсилян

09.07 2016 в 09:16

"Йълдъръм от своя страна поканил Бойко Борисов да присъства през август на пускането в експлоатация на третия мост над Босфора"

Даже в чужбина вече почнаха да го бъзикат заради манията му да реже лентички.

29585

2

Izalina

09.07 2016 в 09:00

Доколкото помня, като започна цялото имаше немалко сигнали за откровено съдействие на турските гранични служби и граждани за съпорт на навлеците до нашата граница. Ако мине. Ако не - утре нов опит.
Ако това продължава и е известно на Йълдъръм защо да пожелава да го променя?

И се надявам да е предвидил специална лента за рязане от Борисов. Иначе къф мост над Босфора ше ми открива?