Борисов: Единственият начин да има правителство е с контактни групи, иначе няма да стане и с десети мандат

OFFNews 30 октомври 2022 в 12:57 5153 11

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

"Единственият начин да има правителство е контактна група. Контактни групи преди президента Румен Радев да връчи мандати, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Широка лъка.

Борисов допълни, че ако няма контактни групи правителство няма да има и с първия, и с втория, дори и с десетия мандат. 

Според него трябва да е ясно колко ще са приоритетите, какъв ще е хоризонтът на правителството - може да е до май: "Да се разберем - до 1 май да има правителство и на 1 май да се подаде оставка и президентът да направи избори през лятото", даде пример той.

"Сядаме и решаваме как ще изглежда, после могат да се провеждат всякакъв вид консултации", заяви бившият премиер и похвали президента, че е решил да не бърза с консултациите преди връчването на първия проучвателен мандат. 

По думите на лидера на ГЕРБ останалите партии се чудят се как да вкарат президента в играта от страната на лошите. "Ние с Радев сме най-големите противници, тези (ПП – бел. ред) не са. Той е учил за президент, не да прави правителства. За какво ходихме на избори", каза Борисов и призова да се съберат и контактните групи да решат ще има ли правителство и кой ще е премиер.

Той припомни, че утре ПГ на ГЕРБ ще внесе законопроект за намаляване на цената на бензина с 1 лева. Борисов уточни, че той ще звучи като Закон срещу свръхпечалбата, които се получават от руските компании. По думите му начинът, по който ще стане, ще касае не само физическите лица, а и бизнеса. Възможността ще се осигури и чрез Фонда за енергийна сигурност.

Лидерът на ГЕРБ призова бившия си енергиен министър Делян Добрев да "намери други партии, с които да го внесе", защото от ГЕРБ не претендирали да е само техен. 

"Убеден съм, че колегите от "Да, България" ще искат да измият срама. Убеден съм, че те ще са първите, които ще се включат", каза още Борисов. Според него законопроектът ще бъде приет, защото ще е за българските граждани. 

"Убеден съм, че и другите партии ще се включат, защото на никой не му е приятно да отиват по 5 млрд. за руската федерация по време на война, а българите да вадят по3 лв. от джоба си за бензин", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

11

случайно прочетох

01.11 2022 в 13:51

Страхливец!!!

9347

9

Анализи

30.10 2022 в 21:07

Ако България иска да върви напред трябва завинаги да се освободи от Борисов и борисовщината. Този започва да става вреден и опасен за България .

1000

8

power@7479

30.10 2022 в 19:12

Стига с тази цензура.

2073

6

Johnny B Goode

30.10 2022 в 16:20

Грешите колеги.
В редакцията на вестника има неопровержими доказателства, че Сашка (а.к.а. Парапетка и ХардНеЗнамКаквоСи) е екранното име на Апостол Апостолов, кмет на Симитли.
Старата любов ръжда не хваща...

2099

4

Mateevk

30.10 2022 в 15:37

Удивително напомня на Путин, който също иска да седне да преговаря като равен с равни като един от полюсите на света, ама не става, като не си полюс. А иначе да не бъркаме хитростта с ума - това са доста различни неща.

-1650

3

ob1

30.10 2022 в 14:23

сашка е истинска, но частта за човек е спорна. Тук става дума за някой, който смята, че онова излъчващо празнота недоразумение от снимката е велико и умно.
сашке, великият, умен и справедлив боко тиквата защо още не е направил бенза "лев и дваесе"? Защо се крие пак в зайчарника? Защо пак се гушка с дуписе?

3767

2

Име на профила

30.10 2022 в 14:01

Сашке, ти истински човек ли си или робот? Чудя се понякога
 
X

Да помогнем на украинските деца!