Борисов е лично отговорен за провала с ООН, смята Паси

OFFNews 06 октомври 2016 в 08:31 11601 8

Борисов е лично отговорен за провала с ООН, смята Паси

Провалът с българските кандидатури за генерален секретар на ООН е най-големия въшнополитически провал в последните 25 години.

Това коментира бившият външен министър в правителтсвото на Симеон Сакскобургготски Соломон Паси пред Нова тв. Той заяви, че кампанията се е водела на ръчно управление от министър-председателя Бойко Борисов и отговорността за провала е лично негова. "Той е некомпетентен", каза Паси и обясни, че премиерът е можело да се консултира. По думите му отговорност имат и Европейската народна партия (ЕНП) и Брюксел, защото Борисов е получи сериозна подкрепа от Юнкер и Меркел. 

"Мразя, когато се оказвам прав", каза още бившият външен министър, цитирайки филмовия персонаж Индиана Джоунс. Той припомни, че е направил прогнозата за подобен провал, ако българската кандидатура бъде сменена в движение. Паси обясни, че външният министър в случая не носи отговорност.

По думите му това, че Гутереш ще излезе пръв в надпреварата, е станало ясно, когато португалска групировка издигнала кандидатурата на Кристалина Георгиева. "Защото това е най-добрият начин да бъде спряна първата българска кандидатура", обясни Паси. На въпрос дали Кристалина Георгиева не е била наясно с това, той отговори: „Това не мога да ви кажа“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12439

8

Данаил Минчев

06.10 2016 в 16:57

"Борисов е лично отговорен за провала с ООН, смята Паси"
Не е вярно, Монка.
Той е отлично безотговорен, но никога лично отговорен.

Борисов никога не е бил лично отговорен за нищо. Нищожествата не са личности и не могат да бъдат. Освен това, каквото и да се случва, както и да му се нареждат игричките, той никога не е виновен, все някой друг му е крив. Бебе, което се глези, лигави и си пълни пелените върши повече работа от него, но я го питай какво е направил. Ще ти каже ех-е-е, колко много неща станаха откакто съм на власт. Това, което ви построих, не може да го боядисате.Без мене сте нищо.
Типично за всеки в политиката - наглее ти в очите, а накрая му плащаш държавната софра. Къде е професора, да напише "омерзен съм"

18551

7

Нострадамус

06.10 2016 в 13:06

Ako Boko тъпото не беше сменил Бокова със Сталинка (Кристалина ), България нямаше да стане за смях пред света, дори Бокова да не беше избрана, а да беше останала на второ място. След управлението на Боко, Цвък и ГЕРБ, България вече е страна от третия свят.

12071

6

Elle

06.10 2016 в 12:10

Не мисля, че е провал, защото правителството използва максимално възможностите си и работиха последователно в интерес на двете кандидатури. Премиерът до последно беше водил разговори. Обаче се оказа, че това, което чувахме - да бъде жена от Източна Европа, не стана. Избраха мъж от Западна Европа... А и премиерът беше заявил, че фаворит е Гутереш.

17898

4

кикимора

06.10 2016 в 10:03

Не беше отдавна. Имахме един от частно училище. Загуби 10 избора. Какво да правим като матряла ги неще?

77927

1

El Commandante

06.10 2016 в 09:00

Напълно нормално е.
Когато Баце е гонил топката по поляните на село и ял филии с мас,опонентите му вече са били в частни училища по света.
Когато той е пазил гърба на Тато и се е учил на селски тарикатлъци, те вече са били в световната дипломация.

Е как да седи и да се надиграва дипломатически с такива хора?
Ми много ясно че ше го преебат.

След гръмкия провал във външната политика се надявам на не по-малко шумен на президентските избори, след което банкянския цървул да се разкара от България и никога повече да не чуем за тоя прост селяк.