Борисов: Аз исках да направя правителство с ПП-ДБ. Ако не може, има друг план

Според лидера на ГЕРБ забавянето с избора на председател е полезно, защото дава време за разбирателство между ГЕРБ и Промяната

Ружа Райчева 13 април 2023 в 10:12 4449 4

Бойко Борисов в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов в пленарната зала

Ние с "Продължаваме промяната" сме самодостатъчни, така че няма как да се избере председател, докато се водят преговорите между ПП и ГЕРБ. (...) Аз исках да направя правителство с "Продължаваме промяната - Демократична България". Ако не може, има друг план.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание след работна среща между "Продължаваме промяната - Демократична България" рано тази сутрин. 

"Забавянето на избор на председател е полезно. Така може да се спечели време тези комисии да поработят, да намерят много общи неща между нас, които ще бъдат добри за държавата", каза Бойко Борисов. По думите му председателят ще се избере за миг, когато има разбиране в работните групи на ГЕРБ и ПП и има готовност за правителство. 

"Ние с ПП имаме ясни задачи - правителство между тези две партии, и правим всичко възможно да го направим, въпреки Атанас Атанасов. Защото този човек сутринта си направи усилия около 60 пъти да ми каже името и те просто явно не си говорят, защото вчера академик Денков и Гюров дойдоха при мен", заяви лидерът на ГЕРБ. 

Борисов обяви, че днес работните групи ще се срещнат още два пъти, за да обсъдят приоритетите си в правния и финансовия сектор. 

Според лидера на ГЕРБ най-стабилно би било едно правителство на двете формации - ГЕРБ и ПП-ДБ. Той посочи, че в Румъния има принцип да се ротират премиери:

"Затова и толкова внимателно формулирахме вчера, че между толкова враждуващи политици ни трябва време и затова и забавянето на избор за председател е полезно, за да спечели време тези работни групи да работят".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

5

ob1

13.04 2023 в 13:59

Единственото предложение, което си струва да се чуе от тоя предлагач е да се разкара и да подкрепят правителство на ПП-ДБ без условия и без участие. Останалото е глупости за 121 сашки.

14469

3

случайно прочетох

13.04 2023 в 11:41

Лойко продължава да лъже и интригантства и да се предлага, като пенсионирана, заради лоша хигиена, магистрална труженичка!

10298

1

AntiZ

13.04 2023 в 10:39

Ние с ПП имаме ясни задачи - правителство между тези две партии, и правим всичко възможно да го направим, въпреки Атанас Атанасов. Защото този човек сутринта си направи усилия около 60 пъти да ми каже името и те просто явно не си говорят, защото вчера академик Денков и Гюров дойдоха при мен"

Ако не беше цитат, щях да реша, че журналиста е подпийнал или тотално се е объркал. Но не! Имаме си тиква, истински Цицерон, титан не мисълта!
 
X

Да помогнем на украинските деца!