Борислав Сандов подаде оставка като председател на "Зелените"

Николаос Цитиридис 01 декември 2014 в 13:51 6140 8

Борислав Сандов

Борислав Сандов подаде оставка като съпредседател на "Зелените". За това съобщи самият той в личната си Фейсбук страница. 

Начело на "Зелените" ще останат другите двама председатели на партията - Анна Пелова и Петко Цветков. 

Пред OFFNews Сандов коментира, че една от причините за оставката му е липсата на достатъчна обществена подкрепа и резултатите от последните парламентарни избори. 

Сандов обаче остава член на Националния съвет на "Зелените" и ще продължи да участва във вземането на решения за партията. 

Ето какви написа Сандов във Фейсбук: 

Подадох оставка като съпредседател на Зелените, по време на Националното ни събрание, провело се през уикенда. Решението за себе си бях взел преди повече от месец, но очаквах националния ни форум, за да не остава организацията само с един официалнен представител. Мотивите ми са както политически, така и лични. За последните 3 години начело на Зелените преживях множество сладки победи, но и много горчиви разочарования. Независимо дали се цени в българското общество, водещ принцип за мен остава безкомпромисното отстояване за морал в политиката. Отстъпвам позицията на Съпредседател с достойнство, защото не позволих принципите на Зелените да бъдат предадени заради конюнктура, или продадени за късче власт. За това време не излъгахме и не нарушихме закона. Тъкмо обратното - отстоявахме правовия ред и изобличавахме лъжата в съдилища и по площади.
Пътят е все така дълъг и труден. Както за мен, така и за Зелените.
Продължавам да вярвам в по-доброто бъдеще за страната и партията ми, като основание за това ми дават както процесите по света и в Европа, така и колегите, които застават начело на Зелените - Анна Пелова и Петко Цветков. Пожелавам им сила, дързост, търпение, упоритост, здраве, разум и разбиране!
И подкрепа, от която все повече има нужда!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови