Quantcast

Борис Велчев: Обвиненията на Цветанов принизяват промените в държавата

ОFFNews Последна промяна на 13 февруари 2014 в 08:19 1974 0

Борис Велчев
Борис Велчев

Думите на Цветан Цветанов за прикрита преписка срещу заместника на сегашния главен прокурор са евтино твърдение, което принизява проблемите в държавата и отмества важния въпрос кой как работи.

Така бившият главен прокурор Борис Велчев коментира в интервю за "Труд" изявлението на Цветанов, че бил "чул да се говори в прокуратурата как Цацаров прикрил преписка срещу заместника си Сарафов за престъпление, в което двамата са участвали".

"Ако ме питате дали по време на моя мандат съм срещал преписки срещу г-н Сарафов и Цацаров, веднага мога да отговоря еднозначно - не, никога. Друг въпрос е, че никой не е застрахован да се пусне срещу него някакъв клеветнически сигнал - нито главният прокурор, нито заместниците му, нито някой съдия или полицай", посочва Велчев.

По повод допълнението на Цветанов, че в прокуратурата била пратена "справка" на ГДБОП за Сарафов, той казва: "Независимо от лекотата, с която се хвърлят обвинения срещу прокуратурата, че можела да прикрие всичко, знайте от мен - тя е достатъчно голяма, силна и отговорна институция. Познавам я добре и не мога да си представя, че това се случва. Нищо не може да бъде скрито. Много е евтин този подход да се обяснява всичко с някакви прикрити преписки." 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !