Борис Бонев: На Фандъкова ще й е трудно да управлява

OFFNews 03 ноември 2019 в 21:15 2757 0

Кандидатът на "Спаси София" за кандидат-кмет за столицата Борис Бонев обяви, че на стария нов кмет на столицата Йорданка Фандъкова ще й е трудно да управлява, защото общинският съвет не е същият.

Бонев допълни, че е нормално избирателите на "Спаси София" да гласуват антиГЕРБ. На балотажа се разбра, че разпределението на гласовете на "Спаси София" са разпределени така - 49.8% от избирателите на НПО-о са подкрепили Мая Манолова и едва 26% са гласували за Фандъкова.

Резултатите показали, че кметове на райони на столицата са били бойкотирани заради провал след предишния кметски вот, провалени проекти и пр. "Когато призоваваме да не се подкрепи определен кандидат, винага го правим с аргументи", каза още Бонев.

Той обясни, че е избран за общински съветник и първото, което ще направи при започване на работа на СОС, е да внесе промени в правилника за повече прозрачност. "Това ще е тест за Фандъкова дали ще направи промени в начина си на управление. "Имаме нова обстановка - Фандъкова печели, но на втори тур. Сега ще й бъде много по-трудно да ръководи Столичната община", коментира още Борис Бонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови