Бойко: При мен имаше прилив на инвестициите, при Орешарски има отлив

OFFNews 27 март 2014 в 15:02 3148 5

Бойко Борисов

„При тази политическа обстановка на криза недоверието, което има към правителството в момента, инвеститорите бягат, самият Орешарски каза че има отлив, а който е учил география знае, че първо има прилив при мен и нормално при него има отлив.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение в Благоевград днес. Той се появи сутринта за малко в парламента, за да коментира внесеното от ГЕРБ предложение за промени в Изборния кодекс, касаещи състава на ЦИК.

По думите му социална политика с плосък данък не се прави. Той бил за държава, такава каквато била при управлението на ГЕРБ. Ние работихме с ниския данък, за да привлечем максимален брой инвеститори, а сегашните управляващи няма да кажат, че лъжеха за плоския данък, че ще го махнат, сега се гушат и лъжат хората, коментира Борисов.

Относно проблемите с ЕРП-тата той обяви, че проблемът е започнал още с тяхната приватизация (при управлението на НДСВ) - с подписаните договори, така че мажоритарния дял да не върши никаква работа.

"Държавата остава в ЕРП-та с такива проценти, с които има само задължения и нито едно право в този договор.

С такива договори ЕРП-та отивайки в съда те ще ни осъдят. Те са дадени на прокурор, защото прокуратурата ще има възможност да се запознае с договора. Считам, че в енергетиката последните 20 години са пагубни, тя е срината", смята бившият премиер.

Според него задържането на цената на тока и на два пъти и опитите да бъде намалена са популистки и ще доведат до фалит на националната енергийна компания.

„Аз съм убеден, че управляващите панически ще бягат от зимата през месеците октомври и ноември.

Вместо всички политически партии да излязат на един честен разговор с хората и да се каже, че тези 20 години минали в подобни сделки в енергетиката няма как сега да се промени, трябва да се плаща.

От тук насетне не виждам друг изход освен постепенно вдигане цената на тока.

Политиката на сегашното управление е опасна, до няколко години няма да има пари в пенсионните фондове. Това, което правят в момента управляващите е да си откупуват време за изборите и да лъжат хората.

От сега мога да опиша опорните точки, които БСП ще говорят само след няколко месеца: „Видяхте ли дадохме за майките, дадохме великденски надбавки, дадохме за Коледа, а това, че са взели от децата и са ги задължили след това да се плащат с лихвите тези пари, това няма да се казва”, коментира още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови