Бойко обиден на синдикатите

Нели Чолашка 07 юли 2014 в 14:07 6515 17

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изпратил писма до президентите на КНСБ и КТ "Подкрепа" Пламен Димитров и д-р Константин Тренчев, с което ги кани на среща. Борисов ще иска да му обяснят с какво партията му е виновна за настоящата ситуация в страната, съобщиха от пресцентъра на партията.

Вероятно Борисов се е обидил от съвместната позиция на двата синдиката и на представителните работодателски организации - Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Българската стопанска камата (БСК), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Асоциацията на индустриалния капитал в България, в която те обвиниха всички парламентарно представени партии за кризата в страната.

"Партиите в парламента да се вземат в ръце и да си свършат работата, а тези, които искат да влязат в следващото НС, да станат част от общия консенсус", призова президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според президента на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев заради партийни интереси и сблъсъци е поставено на карта съществуването на цялата финансова система.

Бизнесът и профсъюзите поставиха ултиматум на партиите да започнат да работят по важни за държавата законопроекти до края на живота на този парламент или ще преминат към радикални действия.

Това явно е обидило лидера на ГЕРБ и го е накарало да напише следното писмо:

Уважаеми г-н Димитров/ г-н Тренчев,

Във връзка с вашите медийни изявления от последните два дни за вина на политическите партии за настоящата ситуация в страната, от името на ПП ГЕРБ Ви каним на работна среща. Настояваме на нея да ни запознаете с позицията на КНСБ/Кт "Подкрепа" по отношение на конкретната вина на ПП ГЕРБ за настоящата ситуация в страната.

Предлагаме срещата да се проведе в сградата на Народното събрание в удобен за двете страни ден и час, но в максимално кратки срокове.

Не е ясно защо Бойко Борисов не е изпратил подобни писма и на работодателските организации.

В същото време от пресцентъра на ГЕРБ изпратиха на медиите и писмото на лидера им до председателя на Народното събрание Михаил Миков, в което го уведомява, че е съгласен с предложената програма на Народното събрание.

От ГЕРБ са съгласни на допълнение само с промени в бюджета на здравната каса и на държавния бюджет.

Не е ясно какъв точно дневен ред е предложил Миков, но вероятно става въпрос за ратификации и за промени в няколко закона, заради които държавата ни може да започне да плаща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!