Бойко обиден на синдикатите

Нели Чолашка Последна промяна на 07 юли 2014 в 14:07 6083 17

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изпратил писма до президентите на КНСБ и КТ "Подкрепа" Пламен Димитров и д-р Константин Тренчев, с което ги кани на среща. Борисов ще иска да му обяснят с какво партията му е виновна за настоящата ситуация в страната, съобщиха от пресцентъра на партията.

Вероятно Борисов се е обидил от съвместната позиция на двата синдиката и на представителните работодателски организации - Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Българската стопанска камата (БСК), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Асоциацията на индустриалния капитал в България, в която те обвиниха всички парламентарно представени партии за кризата в страната.

"Партиите в парламента да се вземат в ръце и да си свършат работата, а тези, които искат да влязат в следващото НС, да станат част от общия консенсус", призова президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според президента на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев заради партийни интереси и сблъсъци е поставено на карта съществуването на цялата финансова система.

Бизнесът и профсъюзите поставиха ултиматум на партиите да започнат да работят по важни за държавата законопроекти до края на живота на този парламент или ще преминат към радикални действия.

Това явно е обидило лидера на ГЕРБ и го е накарало да напише следното писмо:

Уважаеми г-н Димитров/ г-н Тренчев,

Във връзка с вашите медийни изявления от последните два дни за вина на политическите партии за настоящата ситуация в страната, от името на ПП ГЕРБ Ви каним на работна среща. Настояваме на нея да ни запознаете с позицията на КНСБ/Кт "Подкрепа" по отношение на конкретната вина на ПП ГЕРБ за настоящата ситуация в страната.

Предлагаме срещата да се проведе в сградата на Народното събрание в удобен за двете страни ден и час, но в максимално кратки срокове.

Не е ясно защо Бойко Борисов не е изпратил подобни писма и на работодателските организации.

В същото време от пресцентъра на ГЕРБ изпратиха на медиите и писмото на лидера им до председателя на Народното събрание Михаил Миков, в което го уведомява, че е съгласен с предложената програма на Народното събрание.

От ГЕРБ са съгласни на допълнение само с промени в бюджета на здравната каса и на държавния бюджет.

Не е ясно какъв точно дневен ред е предложил Миков, но вероятно става въпрос за ратификации и за промени в няколко закона, заради които държавата ни може да започне да плаща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.07 2014 в 01:40

ПАРТИИТЕ КОИТО САБОТИРАТ И ПРЕЧАТ НА ПАРЛАМЕНТА ДА РАБОТИ

ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДОУЧАСТИЕ В СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ

08.07 2014 в 00:23

Хебаво де никой не е казал ,че синдикатите са стока и не схващам за какво ми цъкате минуси!?! Нима има човек който мисли ,че Борисов е нещо по-различно от Станишев и Местан? Хах хвала вас наивници, всичките са или висша или нисша номенклатура, всичките са креатури на ДС!!! Да неби да промени законите така ,че да бъде тикнат в затвора някой от отговорните за батака или продължи да гребе с пълни шепи. Постави свои насам и натам които много добре работят с утрепките от ДПС и БСП и въобще не ги бърка кой от коя партия е важното е да се гепи. Ей стара мъдрост е "гарван, гарвано око не вади"

07.07 2014 в 17:14

От край време т.н.профсъюзи са придагък към черваната мафия.Да си помислиме какво са направили за членската си маса - едно голямо нищо!Страната се тресеше година и половина , само те като трите маймуни не виждаха и не казваха нищо.Най - пресния пример с Бобов дол - не профсъюзите , а Нова телевизия помогна на хората.Какво общо има опозицията с тъпите решения на това правителство ,което единствено работи за идеята как Станишко да стане еврокомисар.Това е новата опорна точка - да прехвърляме от болната на здравата глава.И пак казвам - разликата между раб.синдикати /сдружения/и ПРОФСЪЮЗИ/червени подлоги/е от Земята до Марс.Много прав е Бойко ,като ги пита - защо сИга рИветИ , а не когато народа беше по площадите!

07.07 2014 в 17:06

Може да попита синдикатите и за записа за изборите в Бобовдол,да ги пита къде изчезнаха синдикатите и нямаха ли мнение за натиска на работниците ИМ,да гласуват за БСП,иначе нямало да има работа и заплата.Интересно е какво ще отговорят мръшляците.

07.07 2014 в 16:35

"Настояваме на нея да ни запознаете с позицията на КНСБ/Кт "Подкрепа" по отношение на конкретната вина на ПП ГЕРБ за настоящата ситуация в страната.

Предлагаме срещата да се проведе в сградата на Народното събрание в удобен за двете страни ден и час, но в максимално кратки срокове."

Е как бре, Боци, ти не си виновен за нищо бре,нито за състоянието на държавата, нито, че не влизаш в парламента - хем, че не си на власт и не можеш да крадеш, и второ, вътрешно чувстваш, че парламента тесен за твойта душа е, а и така ти се играе мач...Само не разбрах, що ги каниш в парламента, като там не ходиш повече от една година.Покани ги на кафе на кортовете в Борисовата.
Мутра нагла.

07.07 2014 в 16:14

И тези с измислените им манипулативни заглавия, ще търсят обединение в дясно! Смях, разруха и манипулация!

07.07 2014 в 16:08

Откъде стана ясно от поканата до синдикатите, че Борисов бил обиден и то на синдикатите! Тече кампания негативите на това управление ДПС, БСП и Атака да се пришият на ГЕРБ! Значи една година някой си драпа... и изведнъж, хайде да се разбързаме и да вкараме един месец в 24 часа!? Къде е логиката, като имаше такова мръсно оплюване по представителите на ГЕРБ, а Атака платените гъзове къде са? Нали те избраха това правителство! Знаем, че РБ им трябват гласове, но манипулацията в статията говори красноречиво, че мръсните номера продължават с пълна сила!

07.07 2014 в 16:03

Е как с какво бре Биботко, с година не влизане в парламента. Да още миналото лято това правителство трябваше да падне ,да не става, но и вие не ставате и с нищо не показахте ,че сте по-различни. Бебешкото държание ала ние сме сърдити с нищо не помага на обикновенния гражданин! Какво се случи за една година едни гниди обясняваха колко е добре тези да са на власт докато други гниди обясняваха колко е вредно друг освен тях да е на власт. Междувременно законите удобни и на двата фронта на бълхарника минаваха тихо и спокойно без много шум.

07.07 2014 в 16:03

мичок рижопутков, задължение ли ти е да четеш офф-нюз от сутрин до вечер?

Верно ли?

А от вечер до сутрин тъ ..ът и ти на глас преразказваш ко си прочел ли?

ха-ха-хаххх.

и кога пиеш водката? или те венозно такова ти я ръгат, докато тъ ръгат нали... отзад, тъй де докато преразказваш.

07.07 2014 в 15:52

Офф, стига сте я бойкосвали тая Тиква, бе!