Бойко Ноев: Политиката в угода на Путин води до щети за България, да поискаме по-високи цени за транзита на газ

Кирил Петков не може да води повече страната в криза, заяви бившият военен министър

OFFNews 27 април 2022 в 08:42 3020 2

Бойко Ноев

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Бойко Ноев

Политиката в угода на Путин не само не води до ползи за България, а и до щети. Превръщането на България в податлив субект само увеличава апетита на Кремъл за засилване на натиска върху нас. 

Това заяви експертът по национална сигурност и бивш министър на отбраната Бойко Ноев по бТВ. От години Русия има последователна враждебна политика към България, добави той. 

„Условията по транзита на газа е инструмент, който България може да използва, за да възстанови щетите. Трябва да поискаме от „Газпром“ по-високи цени по транзита. Българският парламент трябва да вземе решение, с което да упълномощи правителството да преразгледа условията по транзита, така че да се компенсират щетите за България“, заяви още експертът по национална сигурност. 

Посещението на българска делегация в Украйна е абсолютно безмислено, една пиар акция, която само още веднъж потвърждава, че правителството и в частност министър-председателят, вместо да си гледа работата по същество, се е отдал на пиар упражнения. Това не е полезно за България. Нищо повече няма да научат в Киев, освен да се снимат със Зеленски и да покажат героизъм под видите ли евентуалната заплаха да ги удари руска ракета“, заяви Ноев.

По думите му Кирил Петков не може да води повече страната в криза. „Вероятно този човек умее други неща, той трябва да отиде да се занимава с тези други неща. В условията на криза България се нуждае от силни лидери“, добави Бойко Ноев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

2

хr4

27.04 2022 в 09:38

Прав е Ноев. Бате Ваньо ни треа в тоя момент-само той има коджонес, ама се е запънАл като магаре на моС и не, та не.

10298

1

AntiZ

27.04 2022 в 09:37

ОК, и кои са тези силни лидери? Орка Нинова? Орка Копейкина? Орка Манолова, Орка Янева? Или чалгаджия Слави. Ооо, забравих една мутра. Как не се сетих? Бре, имаше и един агент Сава, но му забравих името!
 
X

Да помогнем на украинските деца!