Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

OFFNews 19 април 2021 в 18:31 13094 9

Снимка Evelina Toteva

Премиерът в оставка Бойко Борисов влезе в болница след като е получил травма, докато играел футбол. Във фейсбук групата Видяно в София се появи негова снимка на влизане в болница Пирогов. Премиерът е със спортни дрехи. Придружващите го мъже приличат на проф. д-р Асен Балтов, шеф на Пирогов и служител на НСО. Според източници на OFFNews Борисов е прегледан в спешната болница, след което е настанен в друга болница. Според тях, по всяка вероятност, Борисов за пореден път е скъсал кръстни връзки. 

В петък премиерът трябваше да се яви пред парламента за да бъде изслушан за плана за възстановяване, но преди това реши да излезе в отпуск и изпрати вицепремиера Томислав Дончев. Депутатите решиха, че Борисов трябва да се яви в парламента в сряда тази седмица. "Планът за възстановяване (на стойност 12 млрд. лв., б. р.) е депозиран в парламента, те ме викат там, за да правят народен съд", заяви в неделя Борисов. Той каза тогава, че ще яви на изслушването в сряда.

"Аз възнамерявам да се явя, ето го Плана, но те ме викат не за Плана, има го, депозиран е в парламента, те искат да правят от парламента Народен съд", допълни Борисов.

Бойко Борисов бе приет за спешна оперативна интервенция в УМБАЛ „Софиямед“, съобщиха официално от болницата по-късно. Той е опериран от доц. д-р Антони Георгиев, началник на Клиниката по артроскопска травматология в лечебното заведение.

„След извършен ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов е установена увреда на вътрешния менискус на ставата с дислокация на част от него. Г-н Борисов се възстановява след артроскопската интервенция и ще остане под наблюдение“, коментира доц. Георгиев.

Състоянието на премиера Бойко Борисов след направената му операция е добро, обясни доц. Георгиев „Операцията е миниинвазивна, така че не е тежка за пациента. Днес по време на футбол получава травма. След ядрено-магнитен резонанс е установено, че има скъсване на менискус.Този тип увреди са най-болезнените и когато има такава се препоръчва операция веднага“, поясни специалистът.

Той посочи, че след подобна операция следва облекчен режим на натоварване, тъй като възстановяването не е мигновено. "Ще трябва известно време за отшумяване на болката. Най-рано премиерът може да бъде изписан утре", посочи доц. Георгиев.

Борисов претърпя вече няколко операции на менискус през 2015 и 2017 г. 

Междувременно участници във фейсбук групата установиха, че суичъра с който е облечен Борисов е марка Burberry и струва близо 600 долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

9

МЕНИСКУС

20.04 2021 в 13:36

Абе тулуп, само тебе ли те приемат за планови операции по спешност ?? Щото за такива глупости нормалните хора чакат със седмици да ги оперират. Само за Джипко всичко може.. Да го показват от болницата куц, да го пишат неколко дена по всички медии, да разсейва що гафове са надробили покрай тоя план за милиардите от Евросъюза и как не може 2 думи да върже да го представи сам в парламента.

3000

8

Emil Zhivkov

20.04 2021 в 08:04

В тази тежка за демокрацията ситуация, единственият начин да накарат Бойко да отиде в Парламента е, като до трибуната наредят няколко нощни шкафчета. Така, под въздействието на домашния уют той ще се отпусне, ще забрави за операцията и дори е възможно да се разговори. В краен случай - дистанционно изслушване чрез видео връзка (по НПК) посредством традиционното фейсбук излъчване и отговори на въпросите на Народния съд от диванчето в Банкя.

12121

7

Иван Биков

19.04 2021 в 22:08

Оффф, да иде до Льолин да му леят коршум и да се свършва тая мъка

11769

6

Dafack

19.04 2021 в 21:59

Само на мен ли снимката ми прави отврат впечатление?! "Премиер" макар и бивш, 3-ма шкембелии, дебели вратленца, дето гледат лошо и вървят "за бащинийка". Тази снимка май е най-точната карикатура на България до сега!

3162

3

Grigor Arssov

19.04 2021 в 19:33

Мдаааа тоя мач сме го играле... ШУБЕЛИЯ е ....стане ли напечено идва менискуса или му се образува кръвно!!!!
Да идват патриарха, мюфтията, равина и где що има религиозен водач да му чешат егото.... поповете денонощно молитви да му пеят!!!!
А тоя ПЕЗЕВЕНК се нуждае само от грижите на бай СТАВРИ!!!!

3040

2

Любомир Димитров

19.04 2021 в 19:12

zuljin,

Какъв бастун, какви пет лева ?! Не виждате ли че си ходи съвсем нормално.
Въпросът е да не се явява в сряда в парламента.
Според един коментар от друг сайт " като стане напечено или 'го убиват" или отива на операция"